07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Eski MHP’li vekilden Bahçeli’ye: 2018 çok geç

Eski MHP’li vekilden Bahçeli’ye: 2018 çok geç

BALIKESİR eski MHP milletvekili Ahmet Duran Bulut, Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kongre tarihinin açıklamasının arıdından Facebook hesabından açıklama yaptı.

Ülkenin iki partili bir siyasete doğru hızla sürüklendiğini belirtien Bulut, kongre için 18 Mart 2018 tarihini belirleyen Bahçeli’ye ‘2018 çok geç’ uyarısı yaptı.

Balıkesir’den 23 ve 24’üncü dönem Milletvekili seçilen Ahmet Duran Bulut, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin parti kongresinin 18 Mart 2018’de yapılacağını açıklamasının ardından Facebook hesabından değerlendirme ve ilginç tespitlerde bulundu. “Bahçeli’yi seven ve sayan” bir dava adamı olarak düşüncelerini dile getirdiğini söyleyen Bulut, “2018 MHP için de, Türkiye için de çok geç bir tarihtir. Kongre zamanını ‘normal seçim zamanı’ diye ifade etmektesiniz, oysa ki ne MHP ve ne de Türkiye normal süreçten geçmektedir. Durum vahimdir ve Türkiyenin güçlü bir MHP’ye ihtiyacı vardır. MHP kurultayla, kongreyle kendini toparlar ve güçlenir. Aksi takdirde süreci yaymak MHP’yi umut olmaktan çıkartacak , hesaba katılmayan, sandık temsilcileri dahi bulamayan bir parti haline getirecektir” dedi.

“TABAN KAYNIYOR, DURUM VAHİM”

Bulut açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:

“Sayın Genel Başkanım lütfen soğukkanlı hareket ediniz. Taban kaynıyor, bu durum; öfke dahi duymayan, boş verilip vazgeçilen bir zaafiyete doğru gitmektedir. Sürekli kan kaybediyoruz. Sanırım size durumun vehameti konusunda tutarlı bilgi verilmiyor. Lütfen bir kamuoyu araştırması yaptırınız. Vaziyeti göreceksiniz. Baraj altında kalmış bir partinin Genel Başkanı olsanız ne olur ki? Lütfen bunu değerlendiriniz. Bu gidişattan AKP ve Saray inanın çok memnunlar. Süreç onların lehine çalışıyor ve Türkiye iki partili bir siyasete doğru hızla sürükleniyor . Bunun sorumluluğu sizde efendim. Sizi seven ve sayan bir dava adamı olarak bu düşüncelerimi dile getirdim. Sizin daha da tartışılır duruma düşmeniz sizi seven herkesi üzmektedir. Lütfen bu inadınızı kırınız ve MHP’yi rahatlatınız.”

Eski Milletvekili Bulut’un yine Facebook’tan yaptığı “Bazı insanlar değişmez, çünkü bazı insanlar bir şey öğrenmez” şeklindeki paylaşımı da dikkat çekti.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)-