07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Eski başkana, restoranda eşinin yanında saldırı

Eski başkana, restoranda eşinin yanında saldırı

UŞAK'ın eski Belediye Başkanı Ali Erdoğan, eşiyle yemek yediği bir restoranda 5 kişinin saldırısına uğradı. Polis saldırganların kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlattı.

Dün saat 21.00 sıralarında meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti: 1999- 2004 ve 2009- 2014 tarihleri arasında 2 dönem MHP’den Uşak Belediye Başkanı seçilen Ali Erdoğan, eşi Aysun Erdoğan ile dün akşam İzmir- Uşak Karayolu üzerinde bulunan bir restorana yemeğe gitti. Restoranda eşiyle yemek yiyen Ali Erdoğan’a, iddiaya göre arka masada oturan 5 kişilik grup laf attı. Laf atılan masadan kalkıp Erdoğan’ın yanına gelen O.T., kendisiyle konuşmak istediğini söyleyerek masasından kaldırdı. O anda diğer 4 kişi de masadan kalkıp bir anda Erdoğan’a yumruk ve tekmeyle saldırdı. Ardından saldırganlar restorandan ayrıldı. Eşinin gözü önünde dövülen Erdoğan ise önce hastaneye giderek darp raporu aldı. Ardından Cumhuriyet Polis Merkezine giderek şikayetçi oldu. Polis saldırganların kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

İNTERNETTE TEHDİT EDİLİYORMUŞ

Emniyetteki ifadesinin ardından açıklama yapan Ali Erdoğan şunları söyledi:

“Uzun süredir bir internet sitesi üzerinden şahsıma yönelik bir takım hakaret ve tehditvari cümlelerle karşı karşıyaydım. Ben konunun tamamen benim belediye başkanlığım döneminde gerçekleştirdiğim ve yapılmasına izin vermediğim bir takım olaylarla ilgili olduğunu düşünüyorum. Önceki yerel seçimlerde MHP’den seçilip, ardından istifa ederek bağımsız yürüttüğüm belediye başkanlığının ardından, geçen genel seçimde CHP’den Uşak ikinci sıra milletvekili adayı olmamı istememişler ve CHP seçmeni ile halkı yanlış yönlendirerek şahsımı hedef göstermişlerdi. Adaylıktan çekilmem için çeşitli psikolojik baskılar ve bir takım tehditlere o süre içinde de maruz kalmıştım. Ancak bu derece de ileriye gidebileceklerini düşünmemiştim. Emniyete gerekli ifademizi verdik ve şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunduk.”

Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK, (DHA)