07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Emre Kurubaş’tan Türkiye’ye fitnessta dünya ikinciliği

Emre Kurubaş’tan Türkiye’ye fitnessta dünya ikinciliği

Türkiye'nin yeni ve yerli sporcu gıdası markası B-Active'in sponsorluğu ile katıldığı ABD'nin Atlantic City kentinde düzenlenen World Beauty Fitness ve Fashion (WBFF) yarışmasında "Pro Fitness Male Model" seçilen Emre Kurubaş, "procard" sahibi olmaya hak kazandı.

ABD’nin Atlantic City kentinde düzenlenen fitness model yarışmasına katılan Emre Kurubaş, “erkek fitness model” kategorisinde dünya ikincisi oldu. Kurubaş bu başarısı ile hem “Pro Fitness Male Model” seçildi hem de “procard” sahibi olmaya hak kazandı. Procard sahibi olan fitness modeller, uluslararası alanda kabul görüyorlar.

WBFF, eski “Mr. Olimpia” Paul Dillett’in kurduğu, dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri. Yarışmalara “fitness model” ve “muscle model” kategorilerinde düzenleniyor. Fitness model yarışmasında fiziksel uygunluğun yanı sıra en kusursuz estetik hal, stil ve poz da puanlanıyor. Atlantik City’de geçen ay düzenlenen yarışmaya 16 ülkeden 72 sporcu katıldı. Emre Kurubaş, dünya ikincisi olarak bu alanda Türkiye’ye ilk “procard” sertifikasını da kazandırmış oldu.
B-Active sponsorluğunun bu başarıda çok önemli katkısı olduğunu vurgulayan Emre Kurubaş şunları söyledi: “Ne yazık ki ülkemizde birkaç branş haricinde profesyonel sporcuların sponsor bulması çok zor. Pro fitness model olabilmenin ise beslenme, seyahat ve takviye sporcu gıdası masraflarından dolayı maddi yükü çok fazla. Bu nedenle B-Active’in sponsorluğu procard sahibi olmamda çok büyük bir yere sahip. Bana inandıkları için B-Active’e müteşekkirim.”
Emre Kurubaş, hem yarışma hem de yarışma dışı dönemlerde “ketojenik” beslenme sistemini uyguluyor. Yanı sıra başta B-Active ürünleri olmak üzere sporcu gıdası takviyesi de alıyor. Kurubaş bunun nedenini şöyle açıklıyor:

“Ergojenik takviye, şiddeti yüksek egzersiz yapanlar ve sağlık sorunu olmayanlar için kaçınılmazdır. Bu benim için de geçerli. Çünkü, istediğimiz kas yoğunluğuna ulaşmak için deforme ettiğimiz fibrillerimizi, akut dönemde likit takviyelerle onarabiliyoruz.”

EMRE KURUBAŞ KİMDİR?
Emre Kurubaş, 1985 yılında İstanbul’da doğdu. Spora yedi yaşında, Beşiktaş’ın futbol altyapısında başladı. Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu
Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdikten sonra, spor hayatına fitness sektöründe işletmecilik ve “fitness model” kategorisinde yarışmacı olarak devam etti.

İstanbul,(DHA)