07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Ege’de mülteci geçişleri sürüyor

Ege’de mülteci geçişleri sürüyor

EGE Denizi'ndeki rüzgarlı ve dalgalı havaya rağmen mültecilerin Yunan adalarına ulaşmak için çıktığı umut yolculuğu hız kesmedi.

Farklı saatlerde çıkılan bu yolculuklarda çeşitli olumsuzluklar yaşayan mülteciler, devriye görevi yürüten yardım ekipleri ile Yunan sahil güvenliğince kurtarıldı.

Rüzgarlı ve dalgalı havaya rağmen Ege Denizi’nde umut yolculuğu devam ediyor. ABD’li milyarder Christopher Catrambone’nin kurduğu ‘Göçmenlere Acil Yardım Kuruluşu Migrant Offshore Aid Station’e (MOAS) bağlı ‘Topaz Responder’ gemisi ekibi, dün Yalıkavak açıklarından Leros Adası’na geçmeye çalışırken su alan bir tekne ile lastik bottaki çoğunluğu Suriye uyruklu 145 mülteciyi kurtardı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu mültecilere, Topaz Responder’deki doktorlar müdahale etti. O anlar MOAS’ın internet sitesinden de paylaşıldı. Kaçakları Leros Adası’na bırakan MOAS ekibi, sonrasında Didim açıklarına kadar geldi; arama kurtarma faaliyetini sürdürdü görüldü.

120 MÜLTECİ KURTARILDI

Yunanistan’da yayın yapan ‘www.protothema.gr’ adlı sitenin haberine göre; bu sabah, Ege Denizi’nin kuzeyindeki Semadirek Adası açıklarında motoru bozulan ve akıntıyla sürüklenen eski balıkçı teknesindeki 120 mülteci, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Mülteciler, Dedeağaç (Aleksandrapoli) kentine götürüldü.

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA)