07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ‘Durum gerçekten vahim’

‘Durum gerçekten vahim’

Güney Kıbrıs’ta çıkan dev orman yangınını söndürebilmek için İngiltere, Yunanistan ve İsrail'den gönderilen uçak ve helikopterler kullanılıyor.

Kıbrıs’ın güneyindeki Troodos bölgesinde, anız yakılmasından dolayı ortaya çıktığı tahmin edilen yangından en çok etkilenen Soleas bölgesinin çam ormanları ile kaplı olduğuna dikkat çekiliyor ve yangının daha da büyümesinden korkuluyor. Yangın köylere yaklaştığından dört köy boşaltıldı. Yardıma gelen bir itfaiye aracı uçurumdan düşmesi üzerine ağır yaralanan sürücüsü, Lefkoşa Hastanesine kaldırıldı. Ayrıca alevlere sarılan bir itfaiye aracı tahrip oldu.

Güney Kıbrıs Lideri Nicos Anastasiades yaptığı açıklamada, sert rüzgar ve yüksek hava sıcaklığı nedeniyle yangının hızla yayıldığına dikkat çekerek, “Durum gerçekten vahim; doğanın gördüğü zarar bir felaket” dedi.

Yerel kaynaklara göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Anastasiades’e yardım önerisinde bulundu, ancak Anastasiades, şimdilik ellerinde yeterli araç bulunduğu için yardıma ihtiyaç olmadığını söyledi.

Io Chokona / Atina, (DHA)