07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » DSP Genel Başkanı Aksakal’dan Demirtaş’a eleştiri

DSP Genel Başkanı Aksakal’dan Demirtaş’a eleştiri

'Sen neyin kafasını yaşıyorsun Selocan?'

DEMOKRATİK Sol Partisi (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, geldiği Diyarbakır’da HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı sert bir dil ile eleştirerek, “İşte Diyarbakır’dayız, buradan sesleniyorum; Sen neyin kafasını yaşıyorsun Selocan? Ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu?” dedi.
DSP PM Toplantısı, Genel Başkan Önder Aksakal başkanlığında Diyarbakır’da yapıldı. Partisinin PM toplantısı öncesi Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile görüşen Aksakal, Adalet Eski Bakanı Hikmet Sami Türk ve beraberindeki partililerle birlikte barış güverciini uçurdu. Bir otelde yapılan PM toplantısında konuşan Aksakal, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a sert eleştirilerde bulundu. Cumhuriyetin temel değerlerine gönülden bağlı, solcu seçmenlerin kandırıldığını savunan Aksakal, “Terör örgütü, kendisini var eden efendilerinin emrinde, onların böl-parçala-yönet stratejisine uygun şekilde korku, gözdağı ve şiddet uygulamalarını sürdürmektedir. Olan da, görüldüğü gibi öncelikle burada yaşayan halka, yani kendi canından-kanından insanlarımıza olmakta. Siyasetlerini, aynı zamanda parlamentoda da temsil etmek adına, efendilerinin medya mekanizmasının desteği ile bir de parti kurup, topluma ‘Türkiye’nin Partisi’ diye yutturmaya çalıştılar. Yurtsever, demokrat, solcu, Cumhuriyet’in temel değerlerine gönülden bağlı bir seçmen kitlesini de kandırarak, parlamentoya girdiler ve bu tiyatroyu sürdürüyorlar. Buradan tüm yurttaşlarımıza, özellikle Diyarbakırlılar’a sesleniyorum; kendi vatanını cehenneme çevirenler, insan haklarından söz edebilir mi? Silahlanmanın ve teknolojinin bugün geldiği noktada, kendi sokaklarına hendekler kazıp, sözde direniş adı altında, kendi insanını ölüme mahkum edenler için, zekaları 1389 yıl öncesinde kalmış denmez de ne denir? ‘Analar ağlamasın’ diyenlerin, aslında ‘İstediğim olmazsa ananızı ağlatırım’ demesi değil mi bu? Amaçları açıktır. Bölge insanını yıldırmak, bu toprakların, Irak’ta olduğu gibi başka iradelerin eline geçmesine aracı olmaktır. Tarihte buna benzer dönemleri Türkiye halkı yaşamıştır. Nasıl ki bu coğrafyanın insanları, Kurtuluş Savaşı’nda Fransız işgal güçlerini geri püskürtmeyi becerdiyse, bu gün de aynı amaç uğruna çalışanlara gerekli dersleri vermesini bilir” dedi.

“SEN NEYİN KAFASINI YAŞIYORSUN SELOCAN?”

Özyönetim ve özerklik konularındaki sözlerine atıfta bulunduğu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında da eleştirilerine devam eden Aksakal, “Kendilerini Türkiye’nin partisi gibi lanse eden, ancak tüm siyasi söylemlerini bölücü başının affedilmesine, özgür sözde Kürdistan idealine ve uluslararası emperyalizmin Ortadoğu bölgesindeki yeni devlet yapılanması, stratejisi noktasında tutan bir parti, sol bir parti olabilir mi? Elbette hayır. Bunların, ülkenin doğu-güneydoğu bölgesinde yüzlerce yıldır hüküm süren, bu bölgede yaşayan insanları eğitimsiz, fakir ve kul düzleminde tutan baskıcı, feodal yapının ortadan kaldırılmasına yönelik bir tek söylemine tanık olanınız var mı? Yok. Bu partinin programında bile bir tek kelime feodalizm yazmaz, toprak reformundan bahsedilmez. O halde, siyasi yapılanmasını, yine bu bölgedeki toprak ağalarının, şıhların, şeyhlerin, terör örgütünün tahakkümüne ve iradesine teslim etmiş bir parti, ne Türkiye’nin partisidir, ne de bir sol partidir. Şimdi bu partinin sayın eşbaşkanları çıkmış, ‘Özyönetim, özerklik, gerekirse bağımsız devlet’ falan lafları ediyorlar. İşte Diyarbakır’dayız, buradan sesleniyorum; Sen neyin kafasını yaşıyorsun Selocan? Ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu? Eline almışsın bir bağlama, tutturmuşsun bir ‘Kürt sorunu’ türküsü gidiyor. Evet, bu memlekette bir Kürt sorunu var, o da bu saydığım ağaların yarattığı sorundur. Bilin ki, bu millet, bu sorunun da üstesinden elbette gelecektir. Vakit geçmeden kendinizi toplayın. Demokrasiye ve hukuka güvenin. Adalet geç de olsa mutlaka tecelli eder. Beşeri adalet elbette ki beklentimizdir ama ilahi adaletten kimse kaçamaz. Bugün yetim bırakılan, anasız-atasız bırakılan sabilerin ahı kimseye kalmaz” diye konuştu.

Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, (DHA)-