07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Domuz gribi şüphesiyle 6 kişi tedavi altına alındı

Domuz gribi şüphesiyle 6 kişi tedavi altına alındı

MANİSA Devlet Hastanesi'nde domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alınan 53 yaşındaki Meral Kaçira’nın hayatını kaybetmesinin ardından, aynı hastaneye ve Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne başvuran 6 kişinin daha domuz gribi şüphesiyle tedaviye alındığı ileri sürüldü.

Manisa’nın Alaşehir İlçesi’nde yaşayan 3 çocuk annesi Meral Kaçira, durumunun ağırlaşması üzerine geçen hafta perşembe gecesi Manisa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Üçüncü derece yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Meral Kaçira, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kaçira’ya yapılan testte H1N1 (domuz gribi) virüsü pozitif çıktı. Kaçira’nın hayatını kaybetmesi, kentte domuz gribi paniğine neden oldu.

6 KİŞİ DAHA TEDAVİYE ALINDI

Manisa Devlet Hastanesi ve Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne başvuran 6 kişi, domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındı. İki hastanede tedavi gören hastaların bulunduğu bölüm karantinaya alınırken, hastalardan örnek alındığı ve test sonuçlarının henüz çıkmadığı belirtildi. Konuyla ilgili her hangi bir açıklama ise yapılmadı.

Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)-