07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Damadının eşi ve kızını öldürdüğü kadına baro sahip çıktı

Damadının eşi ve kızını öldürdüğü kadına baro sahip çıktı

ERZURUM'daki bir markette kasaplık yapan damadı Ahmet Yavuz tarafından kızı Burcu 27, eşi Salih ise 3 yerinden bıçaklanarak öldüren Songül Şengel'e Erzurum Barosu Kadın Hakları Komisyonu sahip çıktı.

Olay, 13 Ağustos 2015 günü merkez Aziziye İlçesi’ne bağlı Ilıca Mahallesi Mesire Sokak’taki 21 numaralı evde meydana geldi.

Nişanlısı 18 yaşındaki Burcu Şengel’i görmeye giden 22 yaşındaki Ahmet Yavuz, iddiaya göre kendisi ile kaçmasını istedi. Burcu Şengel nişanlısının bu isteğini reddedince Ahmet Yavuz tarafından zorla otomobile bindirildi. Otomobilden kaçmayı başaran Burcu Şengel çığlık atarak yardım istedi. Bunun üzerine otomobilden bıçakları alan Ahmet Yavuz, ilk önce kayınpederi Salih Şengel’i (65) öldürdü. Ardından müdahale eden anne Songül Şengel (61) ile komşuları Hayati Hıra’yı (58) yaralayan Yavuz, eve girerek nişanlısı Burcu’yu da bıçaklayarak öldürdü. Otomobilde bekleyen kuzeni Ömer Yavuz ile birlikte kaçan Yavuz, kısa sürede yakalandıktan sonra sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Cumhuriyet savcısı, markette kasaplık yapan Ahmet Yavuz hakkında 2 kez ömür boyu ve 10 yıla kadar da hapis, kuzeni Ömer Yavuz hakkında ise ömür boyu hapis istemiyle iddianame hazırladı. Gözyaşları hiç kurumayan Songül Şengel, kızının ve eşinin gözünün önünde öldürülmesi nedeniyle psikojisinin bozulduğunu belirtti. Ağlamaktan gözyaşları kuruduğunu söyleyen 4 çocuk annesi Songül Şengel, damadının ömür boyu hapiste yatmasını değil idam edilmesini istedi.

Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, Kadın Hakları Komisyon üyelerinin, gözü önünde kızı ve eşi katledilen annenin her zaman yanında olacaklarını söyledi. Göğebakan, 10 Mart’ta yapılacak olan ikinci mahkemeye hep birlikte gideceklerini belirtirken Baro Kadın Hakları Komisyon üyesi Bilge Mutlu Bilge şöyle konuştu:

“Biz Erzurum Barosu olarak insanımızın mağdur olduğu her yerde hukuk kılıcımızla mağdurların yanındayız. Erzurum Barosu kadın hakları komisyonu olarak 13 Ağustos 2015 tarihinde Ilıca’da kendi evinde vahşi bir şekilde katledilen genç kızımızın annesi Songül Şengel’i yalnız bırakmayacağız. O cinayet dosyasında biz Erzurum Barosu olarak kendisinin avukatlığını üstlendik. Temennimiz bundan sonra cinayet haberlerinin duymak ve duyurmak değil. Daha fazla annelerin içi yanmasın diye toplumun huzur ve refahı için herkese sağduyu çağrısı yapıyoruz. Başta yasamaya. Daha caydırıcı yasalar yapılsın. Yürütmeye, yargıya çok büyük işler düşüyor. Ateş düştüğü yeri yakmasın, hepimizin içini yaksın ve bir insana gelen acıyı biz de içimizde yaşayarak hareket edelim, empati kuralım, vahşi olmayalım, cani olmayalım, can almayalım, yaşatalım. Tek temennimiz budur.”

Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)