07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ‘Cizre’de 11 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi’

‘Cizre’de 11 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi’

GENELKURMAY Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde devam eden operasyonda 10 Ocak günü 11 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay’ın açıklamasında devam eden operasyonlarda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının Cizre’de 261, Sur’da 78 ve Silopi’de 126 olduğu kaydedildi. Açıklamada Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde de 3 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde devam eden operasyonda 3 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.
Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesindeki ‘Önemli Yurtiçi Olaylar’ bölümünde yer alan 10 Ocak gününe ait bilgiler şöyle:

* Şırnak/Cizre’de devam eden operasyonda; 11 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 261’dir.), iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği ile silahlara ait dört adet şarjör ve 111 adet fişek, dört adet el bombası, iki adet av tüfeği ve silahlara ait yedi adet fişek, bir adet el telsizi ve bataryası, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 50 kg amonyum nitrat ele geçirilmiş, bir adet el yapımı patlayıcı imha edilmiş, bir adet barikat kaldırılmıştır.

* Diyarbakır/Sur’da devam eden operasyonda; üç bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 78’dir.), dört adet barikat kaldırılmış, bir adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

* Şırnak/Silopi’de devam eden operasyonda; üç bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 126’dır.), 36 adet Kaleşnikof piyade tüfeği ile silahlara ait 100 adet şarjör ve çok miktarda fişek, altı adet roketatar ile silahlara ait 16 adet mühimmat ve 31 adet sevk fişeği, 45 adet el bombası, bir adet av tüfeği, iki kg patlayıcı madde, iki adet gece görüş dürbünü, bir adet el dürbünü, yedi adet el telsizi, dört adet gaz maskesi, bir adet mayın dedektörü, el yapımı patlayıcı maksadıyla hazırlanmış 15 adet tüp ele geçirilmiş, sekiz adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

* Şanlıurfa/Birecik’te, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçiş yapmaya çalışan iki bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmıştır.

* Bölücü terör örgütünün YDG-H gençlik yapılanması içerisinde faaliyet yürüttükleri tespit edilen, Şırnak/Silopi’de iki, Kars’ta ise bir olmak üzere toplam üç bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alınmıştır.

ANKARA, (DHA)