07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » CHP’li kadınlardan yağmur altında oturma eylemi

CHP’li kadınlardan yağmur altında oturma eylemi

CHP Çanakkale İl Kadın Kolları üyeleri tarafından yağmur altında yapılan oturma eyleminde kadına yönelik cinayet, tecavüz ve şiddet protesto edildi.

CHP Genel Merkezi tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Gel Sende Otur, Dünya Dursun’ adlı eylem, Çanakkale Morabbin Parkı’nda da yapıldı. CHP Çanakkale İl Kadın Kolları üyeleri, yağmura rağmen yaptıkları oturma eylemiyle kadına yönelik cinayet, tecavüz ve şiddeti protesto etti. Eylemde ‘Tecavüz edene iyi hal indirimi uygulayıp, kadın onuruna tecavüz edemezsin’, ‘Etrafımda kimseler yok, sokaklar sessiz diye bana tecavüz edemezsin’, ‘Mini etek giyiyorum diye bana tecavüz edemezsin’, ‘İnadına mini etek giyeceğim’, ‘Sokaklar yalnızca erkeklerin değildir’, ‘Yas değil isyandayız, emekten yana sokaklardayız’, ‘Kadınız korkmuyoruz, kadınız özgürüz’, ‘Tecavüzcüme adres sordum tecavüzü hak ettim. Özür dilerim’ yazılı pankartlar taşındı.

Açıklama yapan CHP Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Bingöl şunları söyledi:

“Özgecan Yasası denilen 1 milyondan fazla kişinin imza verdiği yasa, hala daha TBMM’den çıkmıyor. İstenildiğinde bir gecede iki saatte yasa çıkan meclisten, kadın cinayetlerine ilişkin bu yasa bir türlü çıkamıyor. Biz buna dikkat çekmek istiyoruz. Eğitimde, sosyal alanda olmak üzere her alanda kadınlar fırsat eşitliği istiyor. Yan yana, omuz omuza erkeklerle birlikte her alanda eşit olmak istiyoruz. O yüzden farklılığımızı göstermek maksatlı pankartlarımızı görüyorsunuz. Tüm Türkiye’de, CHP aynı zamanda eş zamanlı eylem yapıyorlar.”

Saat 14.00’te başlayan eylem basın açıklamasının ardından sona erdi.

Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, (DHA)