07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Çanakkale’de gazetecilik ödülü DHA’dan Gezen’e

Çanakkale’de gazetecilik ödülü DHA’dan Gezen’e

CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle kentte görev yapan gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Geleneksel olarak verilen gazetecilik ödülü bu yıl DHA Çanakkale Büro Temsilcisi Burak Gezen'e verildi.

Çanakkale Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kahvaltısı, bu yıl Parion Otel’de gerçekleşti. Kahvaltıya CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan yardımcıları Handan Özyayla, Ali Sürücü, Rebiye Ünüvar ve Özdeyiş Çetin, birim müdürleri ve çok sayıda gazeteci katıldı. Keyifli bir sohbet ortamında gerçekleşen buluşmada konuşan CHP’li Gökhan, tüm gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Türkiye’de gazeteciliğin çok zor şartlar altında yapıldığına dikkati çeken Gökhan, gazetecilerin mesleğini yaparken hiçbir zaman tarafsızlığını yetirmemesi gerektiğini belirtti. Basın özgürlüğünün önemine değinen CHP’li Gökhan, “Basının bağımsız, boyun eğmeyen, Çanakkale halkının haber alma özgürlüğüne saygı duyan ve aynı zamanda her türlü yönetimi eleştirebilen bir yapıdan uzaklaşmamasını diliyorum. Sizlerin doğru haber yapmanız, halkı aydınlatmanız açısından her türlü desteği vermeye hazır olduğumu, öte yandan bana kesinlikle yandaşlık veya bir methiye düzmenizi istemediğimi de açık ve net bir şekilde ifade etmek isterim” diye konuştu.

DHA MUHABİRİNE ÖDÜL

Başkan Ülgür Gökhan, her yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde kentte bir gazeteciye, yılın gazetecilik ödülü olarak kol saati hediye ettiklerini ve ödüle bu yıl DHA Çanakkale Büro Şefi Burak Gezen’in layık görüldüğünü söyledi. DHA Büro Şefi Burak Gezen’in özgeçmişini okuyan Başkan Gökhan, Gezen’in 28 yıldır kentte gazetecilik yaptığını, meslekle ilgili önemli görevlerde bulunduğunu, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Basın Etik Kurulu üyeliğine seçilmesinin de, mesleğini yaparken etik kurallara ne kadar özen gösterdiğinin göstergesi olduğunu belirtti.

Anlamlı bir ödül aldığını ve onur duyduğunu belirten Gazeteci Burak Gezen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü hiçbir zaman unutmayıp, kentteki gazetecileri geleneksel hale getirilen kahvaltılarda buluşturan Başkan Ülgür Gökhan’a teşekkür etti.

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)