07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Bursaspor-Beşiktaş husumeti bitmeli”

“Bursaspor-Beşiktaş husumeti bitmeli”

Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, katıldığı söyleşide, "Beşiktaş-Bursaspor düşmanlığın bitmesi lazım. Kim ilk adımı atarsa doğru yapmış olur. İnşallah bu ilk adım bizden gelir" dedi.

“FUTBOL ÇOK BÜYÜK PARALARIN DÖNDÜĞÜ BİR SEKTÖR”
Ünitimsah Taraftar Grubu’nun standını ziyaret eden Hamza Hamzaoğlu, Uludağ Üniversitesi’nde Kariyer Zirvesi Fuarı’ndaki söyleşiye eşi Nergis Hamzaoğlu ile birlikte katıldı. 1990’lı yıllardaki futbol ortamı ile günümüz futbolunu karşılaştıran Hamzaoğlu, şöyle konuştu:

“3 yabancı hakkımız vardı ve onların da iyi olması gerekiyordu. Çok farklı dönemdi. Şu an futbol endüstri haline geldi. En büyük farklılık bu. Futbol çok büyük paraların döndüğü bir sektör. Maalesef o zamanki oyunumuz endüstri ile yürümek zorunda şu anda ama bunun pozitif yönlerini kullanmamız gerekiyor. Futbol sevildiği için talep fazla. Sektör olması gerekiyordu.”

“ÖLÜNCEYE KADAR DA GALATASARAYLI KALACAĞIM”
Bir öğrencinin, ‘Galatasaray ile ilgili gelen soruları yanıtlamasanız daha iyi olacak’ şeklindeki ifadesine Hamzaoğlu, şu cevabı verdi:

“Beni kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Geldiğimde de, (Bana Galatasaray’dan bahsetme) diyenler oldu. Ne yapacağız? Geçmişi kapatıp, yaşanmamış olarak mı göreceğiz? Yarın ben buradan ayrıldığım zaman Bursaspor’dan konuşmayacak mıyız? Biz futbola hizmet etmeye çalışıyoruz. Bursaspor camiası, bizi buraya layık gördü. Biz de mahcup olmamamız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada ayrılacağımız günler olacak. Biz gittiğimiz yerlerde Bursaspor’u anlatacağız. Taraftarların takımına olan bağımlılığına anlatacağız. Gerçekleri inkar etmememiz lazım. Bunu söylemekten çekinmiyorum. Ben Galatasaray’da şampiyonluk yaşadım ve Galatasaraylı’yım. Ölünceye kadar da Galatasaraylı kalacağım ama bu demek değil ki Bursasporlu değilim. Bursaspor’u da çok seviyorum. İnşallah hislerim beni yanılmıyorsa güzel şeyler yaşayacağız.”

BAŞKA TAKIM ÇALIŞTIRMAYI DÜŞÜNMEMİŞTİM
Hamzaoğlu, Bursaspor’a geliş süreci hakkında gelen bir soru üzerine şunları söyledi:
“Galatasaray’dan ayrıldıktan sonra başka bir takım ile çalışmak kolay değil. Elde ettiğimiz başarılar vardı. Ayrıldıktan sonra Türkiye’de başka bir takımı çalıştırmak, o gün için ters gelmişti bana. Kısa vadede tekrar Galatasaray olmayacağı için (kariyerimi yurt dışında sürdüreyim) dedim. Yurt dışından temaslar olmuştu. Bursaspor’dan Ertuğrul Sağlam’ın ayrıldığını duydum. Olsa iyi olur, diye düşündüm. Yurt dışında diğer temasları sürdürürken eski başkanımız aradı. Ben yurt dışında bulunduğumu söyledim. (Konuşalım, anlaşalım) dedi. Oturup, düşündüm. Başarıların anlam kazanabilmesi için camialara ihtiyaç var. Daha önce de şampiyonluk yaşamış bir camia. Bu hedeflere birlikte ulaşabiliriz diye düşündüm. Bugün buradayım. İyi de başladık. Daha yukarılara doğru gidiyoruz. Eskiden yaşamış olduğunuz başarıları sürdürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

SORULARA CEVAPLAR
Hamzaoğlu, bir öğrencinin, “Bir gün Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu yaşayacaksınız, buna inanıyorum” sözü üzerine, “Kazanmasak da olur, o yolda ilerlemek önemli” diye konuştu. “Sizin altyapıdan takip ettiğiniz kimseler var mıydı” sorusuna Hamzaoğlu, “Bursaspor alt yapısında yetenekli oyuncular var. Avrupa şampiyonasında da ülkemiz iyi şeyler yapacak. O jenerasyon orada da Türkiye’nin adını altın harflerle yazdıracağız” dedi.

Bir öğrencinin, “Her takım taraftarları tarafından seviliyor olmanızın sırrı nedir? sorusuna ise Hamzaoğlu, şu karşılığı verdi:
“Siz aynı evde farklı takımları tutarak yaşıyorsunuz. Ben de hayatım boyunca başkalarına saygı duydum. Futbolda bir takım kazanan oluyor. Başarılı olana saygılı olmak lazım. Onları yaşadıkları başarıları yakalamak için çok çalışmanız lazım. Onların başarılarına saygı duyacaksınız ama siz de çok çalışacaksınız. Ben de herkes tarafından sevildiğim için mutluyum. Ben de herkesi seviyorum, bütün kulüpleri seviyorum” diye konuştu.

Geçmişe yönelik konuşmanın 2 tarafa da zarar verdiğini belirten Hamzaoğlu, Bursaspor’a imza atmadan önce görüştüğü başka kulüplerin olduğunu ifade ederken, “Bekleseydik bir şeyler olurdu ama Bursaspor’u tercih ettim. Bursaspor ile Avrupa’da başarılar yakalamak daha cazip geldi. İnşallah başarıyı yakalarız” dedi.

“GALATASARAY’A GOL ATTIĞIMDA BENDEN MUTLUSU YOKTU”
Hamzaoğlu, “Ligde 32’nci hafta oynayacağımız Galatasaray maçındaki duygularınız nasıl olacak” sorusuna, “İstanbulspor’da oynarken Galatasaray’a karşı 2’nci golü atan oyuncuydum ve benden daha mutlusu yoktu. 2-3 yıl içinde Bursaspor ile şampiyonluk hayalini gerçekleştiririz diye düşünüyorum” diye konuştu.

BEŞİKTAŞ DÜŞMANLIĞI KONUSU
Hamzaoğlu, bir öğrencinin Beşiktaş’ın yeni stadının Bursaspor’la yapılacak maçta açılacağı haberleri konusundaki sorusuna şöyle dedi:

“Beşiktaş, böyle bir teklifte bulundularsa güzel bir adım atmışlar, diye düşünyorum. Geçmişte yaşanan bir çok şey olabilir. Bunları yarınlara taşımak kötüleştirmek başka bir şeye yaramaz. Beşiktaş bizim değerli bir rakibimiz. Bu düşmanlığın bitmesi lazım. Bu tür şeylerin futbolun içinde olması doğru değil. Kim ilk adımı atarsa doğru yapmış olur. İnşallah bu ilk adım bizden gelir. Bursa camiasına yakışır diye düşünüyorum.”

HEDEFİM ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONLUĞU
Söyleşide Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu yaşamayı hayal ettiğini ifade eden Hamzaoğlu, “Ama bu tür hesaplarım olmadı. Bugün Bursaspor’a hizmet ediyorum. Burada en iyisini yapmak istiyorum. Ama 10 yıl sonra şurada olurum diye bir şey yok. Çalışmam ve disiplinim inşallah iyi yerlere götürecek bizi” diye konuştu.

SÜPER LİGDE KİLO SORUNU
“Arda Turan Galatasaray’da oynarken 6 kilo fazlam vardı” dediğinin hatırlatılması üzerine Süper Lig’de bazı oyucuların futbolcu gibi görünmediğini düşündüğünü belirten Hamzaoğlu, antrenman temposu konusunda, “Süper Lig takımlarının antrenman programı Avrupa’ya yakın. Seçimler konusunda yanlış yapıyor olabiliriz. Biz farklı bir tipte futbolcu arıyoruz, onlar bizden farklı bir oyuncu arıyor” dedi.

“HAKEM OLAYLARI HEP OLACAK”
Galatasaray-Trabzonspor maçında yaşanan hakem olaylarına ilişkin soruya da cevap veren Hamzaoğlu, şöyle devam etti:
“Hakem hataları futbol başladığından beri var. Bu oyunun güzel taraflarından biri de hataların olması. Hakem hataları da futbolun olmazsa olmazları. FIFA’da bunun üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Sıfır hatalı maçlar olmayacaktır. Çok fazla eleştirmektense güvenip işi onlara teslim etmek en doğrusu olacaktır. Ben de burada Necid’in gördüğü kırmızı kart pozisyonunda dirseğinin rakibin kafasına geldiğini görmedim. Bunlar gözden kaçabilir. Biz bunlara olumlu yaklaşamazsak kaos ortamında çırpınır dururuz. Hakem hata yapabilir. Formsuz olanlar dinlendirilir. Ben teknik direktör olarak buraya getirdiler. Bana her gün başkanımız onu niye oynattın diye sorsa ben çalışabilir miyim.”

Hamzaoğlu, bir öğrencinin “Burak Yılmaz ve Felipe Melo” sorusuna ise, “Burak’tan da eksikleri dışında Burak’ı seviyorum. Melo’da özünde iyi bir insan. Biraz sert bir yapısı var. Burak’ın da Melo’nun da iyi bir insan olduğunu düşünüyorum” dedi.

Cemal EKENTOK / BURSA, (DHA)