07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ‘Braga taraftarları şaşırtabilir ama…’

‘Braga taraftarları şaşırtabilir ama…’

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi Son 16 turu ilk karşılaşmasında, yarın Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde Portekiz takımı Braga ile oynayacağı maç öncesinde teknik direktör Vitor Pereira ile Hollandalı oyuncu Robin van Persie basının karşısına geçti.

VİTOR PEREİRA: “İYİ BİR SONUÇ ALMAK İSTİYORUZ”

Vitor Pereira maçla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Türkiye’de Portekiz’in Porto, Benfica ve Sporting takımları biliniyor ama ben yarın karşılaşacağımız Braga’yı çok iyi tanıyorum. Avrupa’da final oynamış ligde de son haftalara kadar mücadele etmiş bir takım. İyi ve organize bir ekip ve iyi hocalara sahipler. Braga taraftarları şaşırtabilir ama beni şaşırtmayacak . Agresif ve organize oynayan ve kozları olan bir ekip. Bizde kaliteli bir takımız. Sezon başında yeni bir takım kurduk ve bir süre kimlik aradık. Taraftarlarımız önünde önemli bir karşılaşmaya çıkacağız. Zaafları ve güçlü taraftarları var, bizim de öyle. Her takımın da böyle. Harika bir atmosfer olacak. İyi bir sonuç almak istiyoruz. Tur açısından öne geçecek sonuç almak istiyoruz. İki karşılaşmada zorlu geçecek.”

“FAVORİ SAHADAKİ FUTBOLLA OLUR”

Braga Teknik Direktörü Fonseca’nın “Fenerbahçe’yi favori görüyorum” açıklamalarıyla ilgili Vitor Pereira, “Neden böyle bir açıklama yaptığını anlayabiliyorum. Son derece mücadeleci bir takım. Böyle olduğu için buradalar, bizde öyle. Favori sahadaki futbolla olur” ifadelerini kullandı.

“OYNAMAYI SEVEN İKİ TAKIMIN GÜZEL MÜCADELESİ OLACAK”

Portekiz futbolunu takip ettiğini dile getiren teknik adam, “Portekiz’den ayrıldığımdan bugüne kadar futbolunu, hayatı ve güncel gelişmeleri takip ediyorum. Tek avantajımız rakibi çok iyi tanımam. Bunu rakip fark etmeksizin zaten ekibimle yapıyorum ama şu an bir adım daha iyi tanıyorum. Oyuncuları ve oyun düşüncelerini biliyorum. İki takımda sahada kozlarını sahada göstermeye çalışacak. Oynamayı seven iki takımın güzel mücadelesi olacak” diye konuştu.

“BİZE EN İYİSİNİ VERECEK 11 SAHADA OLACAK”

Sahaya süreceği 11 tercihi ile ilgili soruya da Portekizli çalıştırıcı şu yanıtı verdi:

“Her takım kendi hocasına göre sahada olur ve hocalarının isteklerine göre hareket ederler. Yarın sahaya süreceğim 11 kazanmaya gayret eden bize en iyisini verecek 11 olacak. Bunu garanti edebilirim.”

ROBİN VAN PERSİE: “HAZIR OLACAĞIZ”

Robin van Persie ise maçla ilgili; “Zor ve ilginç bir maç olacak. Geçen hafta Porto’yu 3-1 yendiler. Bu skor da durumlarını çok iyi anlatıyor. Yaklaşık 2 yıl önce Manchester United ile Braga’yla 2 maç oynamıştık. İkisini de kazanmıştık ama çok zorlanmıştık. Evimizdeki maçı 2-0’dan 3-2 kazanmıştık ama ne kadar iyi kulüp ve oyunculardan kurulu takım olduğunu bu anlatıyor. Her zaman olduğu gibi onlara karşı da hazır olacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“TEKNİK HEYET VE OYUNCULAR OLARAK İYİ UYUM SAĞLADIK”

Hollandalı yıldız oyuncu takımla ilgili de, “Hepimiz takımla kazanmak ve mücadele etmek için sahaya çıkıyoruz. Her oyuncunun tabi ki bireysel hedefleri de var. Golcüler olarak, gol attığımızda veya asist yaptığımız da bu bizim için ekstra oluyor. Son aylarda takım olarak bunu geliştirdik. Bazen istediğiniz sonuçları alır, bazen alamazsınız. Çok önemli noktalar var. İyi sonuçlar alamadığınızda büyük takımlar için sıçrama yapabilmek önemlidir bizde onu yaptık. Antalya ve Bursaspor maçları sonrasında. Bazı dönemlerde işler sizin için iyi gider. Bazen iyi oynar gol atamazsınız bazen iyi oynamadan atarsınız bazen her iki durum gerçekleşir. Bu o andaki ritminize bağlı. Takım halinde gelişime bağlı. Örneğin teknik heyet ve oyuncular olarak iyi uyum sağladık. İyi takımları yeniyoruz ve bunu ispatlıyoruz. 3 kulvarda yolumuza devam ediyoruz. Kendimiz geliştirdik ve devam ediyoruz. Kupalar için 2-3 ay var. Eminim ki son adımı da güzel bir şekilde atacağız” ifadelerini kullandı.

“3 KUPA DA BİZİM İÇİN KIYMETLİ”

“3 kupayı da kazanmak isteriz” diyen van Persie, “Her biri bizim için zor. Ne Türkiye’de ne de Avrupa’da bu pozisyonda çok takım yok. Seçemem. Şu anda çok lüks pozisyondayız. Bulunduğumuz pozisyondan mutluyuz. Ama hala hiçbir şey kazanmadık. 3 kupa da bizim için kıymetli. Son adım her zaman en zor adımdır. Çok çalışmalıyız. Mutlu olalım ama son adım için çaba sarf etmeye devam edelim Kariyerimde kupalar kazandım ve kupa kazanmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Kupayı kaldırmak harika duygu. Sağlam bir şekilde yolumuza devam edelim” dedi.

“RAKİP TAKIMI TANIMAK ÖNEMLİ AMA ASIL ÖNEMLİSİ BİZİM NE YAPACAĞIMIZ”

Braga’nın oyun anlayışından ziyade asıl önemli olanın kendilerinin ne yapacağı olduğuna vurgu yapan golcü oyuncu son olarak şunları söyledi:

“Avrupa’da herkes deplasman golünün değerini bilir. Biz kendi planımızı yapacağız. Tüm takım halinde rakibi bilmek önemli. En önemlisi ise biz ne yapacağız. Biz bu pozisyona birlikte geldik. Takım halinde iyi mücadele ettik. Rakip takımı tanımak önemli ama asıl önemlisi biz bu maçlarda neler yapacağız. Rakibe saygı duyuyoruz ve saygı duyulan bir takımız.”

Hakan TARHAN/İSTANBUL, (DHA)