07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bodrum sporla şenlenecek

Bodrum sporla şenlenecek

MUĞLA'nın Bodrum ilçesi; enduro, ATV, su jeti ve flybord Türkiye şampiyonalarına hazırlanıyor.

2-3 Nisan’da Türkiye Enduro Şampiyonası 1’inci ayak yarışlarının, 9-10 Nisan tarihlerinde Türkiye ATV Şampiyonası 2’nci ayak yarışlarının, 30 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde ise Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası’nın ilk ayak yarışlarının Halikarnas Motor Sporları Kulübü’nün ev sahipliğinde Bodrum’da yapılacağı açıklandı.

TMF Yönetim Kurulu Üyesi ve Halikarnas Motor Sporları Kulübü Başkanı Faysal Şefkatlioğlu üç büyük organizasyona, “Spor turizmin geleceğidir. Bodrum, turimzdir” sloganı ile hazırlandıklarını belirterek, “Farklı branşlarda ve farklı zamanlarda düzenlenecek yarışlar, Bodrum’a gelecek sporcuların yanı sıra izleyenlerin de sayısının artıracak. İlginin yoğun olmasını bekliyoruz. Bu yarışların oteller başta olmak üzere esnafımıza katkısı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin motor sporlarında dünya çapında yarışan sporculara sahip olduğunu hatırlatan Faysal Şefkatlioğlu, “Federasyonumuz Türkiye genelinde 70’e yakın organizasyon yapacak. Ayrıca yurt dışı organizasyonları da olacak. Motosiklet sporu, devletin katkılarıyla büyük aşama kaydetti” dedi. Bodrum’da enduro ve ATV yarışlarında sporcular Kızılağaç parkurunda, su jeti ve flyboard da ise Kumbahçe sahilinde kurulacak parkurda mücadele edecek.

Osman URAS / BODRUM (Muğla), DHA)