07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bismil’de şehit uzman çavuşa cemevinde tören

Bismil’de şehit uzman çavuşa cemevinde tören

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde operasyonlar devam ederken dün teröristlerin tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu şehit olan 6 güvenlik görevlisinden jandarma uzman çavuş İbrahim Akdemir'in cenazesi Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'ne bağlı Türkmenhacı Mahallesi'nde cemevinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Şehit uzman İbrahim Akdemir’in cenazesi Mardin’de düzenlenen askeri törenin ardından helikopterle Diyarbakır’ın Bismil ilçesine gönderildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu Bismil’de helikopterden indirildikten sonra karayolu ile Türkmenhacı Mahallesi’nde bulunan baba evine getirildi.

Türkmenhacı Mahallesi cemevinde düzenlenen törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş, Bismil Kaymakamı Tuncay Güle, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin yapıldığı cemevi ile şenidin baba evinin bulunduğu mahalleye çok sayıda Türk bayrağı asıldı.

Cenaze töreninde çocukları 15 yaşındaki kızı Sevcan, 13 yaşındaki oğlu Yiğitcan ve 2 yaşındaki Hüseyin Mert ile katılan Seval Akdemir, şehit eşini asker selamıyla uğurladı. Sevcan da şehit babasının beresini elinden bırakmadı.

Şehidin babası Mehmet Akdemir oğlunun kepini takıp fotoğrafını öperken, annesi Naciye Akdemir de oğlunun şapkasını taktı ve teröre lanet yağdırdı

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde görevliyken, geçici görevle Nusaybin’e gönderilen şehit jandarma uzman çavuş İbrahim Akdemir, cemevinde kılınan cenaze namazının ardından Türkmenhacı Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, (DHA)