07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Belediye Başkanı Kışanak da KCK ana davası sanığı oldu

Belediye Başkanı Kışanak da KCK ana davası sanığı oldu

Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, (DHA) - DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ın 'Terör örgütü üyeliği' iddiası ile yargılandığı davanın, KCK ana davası ile birleştirilmesine karar verildi.

KCK ana davası delilleri arasında bulunan bazı telefon dinlemelerinde adı geçtiği gerekçesiyle, Milletvekili olduğu dönemde hakkında fezleke hazırlanan ve dokunulmazlığı kalktıktan sonra geçen Ekim ayında hakkında dava açılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ın yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına ‘Terör örgütü üyeliği’ iddiasıyla suçlanan Gültan Kışanak katılmazken, avukatı Mehmet Emin Aktar hazır bulundu. Duruşmada kararını açıklayan mahkeme, aralarındaki fiili ve hukuki irtibat nedeniyle dosyanın 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen KCK ana davası ile birleştirilmesine karar verdi.

Birleştirme kararı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak da KCK ana davası sanıkları arasına katıldı. Halen 20’si firari, 167’si tutuksuz olmak üzere 187 sanığın yargılandığı KCK ana davası 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.