07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Başkan Özbek’ten flaş açıklamalar!..

Başkan Özbek’ten flaş açıklamalar!..

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Olağan Divan Kurulunda açıklamalarda bulunuyor. Açılış konuşmasına UEFA tarafından gelen 1 yıllık Avrupa Kupaları'ndan men cezası hakkında başlayan Başkan Dursun Özbek "UEFA'nın Galatasaray'a verdiği cezayı CAS'a taşıyoruz" dedi.

Başkan Özbek’in konuşmalarından satır başları şu şekilde:

“UEFA’ya sunduğumuz gerekçelerle Galatasaray’ın hedeflerini ve amaçlarını anlattık. “

“Finansal Fair-Play sonucunda 25 adet ceza var. UEFA bize en ağır cezayı vermeye çalıştı. Bizde onlara bize uyarı şeklinde bir ceza verin dedik.”

“2014 yılında UEFA’ya verilen sözler tutulmamış”

“Galatasaray’ın finansal durumu kötü. Benim buradaki varlığım durumu çözmek içindir. Bana lütfen bu konuda şans verin”

“UEFA’nın Galatasaray’a verdiği cezayı CAS’a taşıyoruz. Aynı savunmayı biraz daha geliştirerek CAS davasında başarılı bir sonuç almayı umuyoruz”

“Galatasaray Sportif A.Ş iyi çalıştığı zaman kar edebilecek bir kurum. Bunu ispatladık. Mağaza gelirlerini 40 milyon TL’ye çıkarmayı hedefliyoruz”

“Bileklik satışının amacı maddi değil. Galatasaray’a ortak fayda sunmaktır”

“Bilekliğin asıl amacı Galatasaray’da birlik ve beraberlik sembolüydu. Camia bir araya gelmezse, Galatasaray bu durumdan kurtulamaz. Şu zamana kadar bu bileklikten 1 milyondan fazla sattık, Mayıs ayına kadar 2.5 milyona ulaşacağız”

“Kalamış’ta bir kiracımız var. Ay başı geldiğinde kira vermiyordu, bizde dava açtık. Buraya Galatasaray’a en fazla fayda sağlayacak kiracıyı bulacağız”

“UEFA’nın kararına göre Galatasaraylı sporcuların maaşları 65 milyon Euroyu geçemez. 3 sene önce maaşlara 105 milyon Euro veriliyormuş. İşte bu kulüp bu şekilde bu hallere geldi”

“Lig’de en iyi sıralamayı alacak şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz”

“Basketbol’da hedefimiz şampiyon olmak. EuroCup’ta da final oynama şansımız var. Orada da kupayı kazanmak istiyoruz. Haksız yere atıldığımız EuroLeauge geri döneceğiz”

“Voleybolda altyapıdan gelen oyuncularımız sayesinde bütçe de değişiklik yapacağız. Amatör şubelere yıllık 40 milyon dolar gidiyor”

“Galatasaray’ın harcayacağı her kuruş çok değerli”

“Başarıyı para ile alma prensibinden vazgeçtik”

Konuşmasının sonunda Galatasaraylı Kongre üyelerine seslenen Başkan Özbek “Her şeyi Galatasaray için yapıyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Kadir ÇETİNÇALI-Serhan TÜRK, İstanbul-DHA