07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ‘Baba seni çok seviyorum’

‘Baba seni çok seviyorum’

Van'da teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Özel Harekat Polisi 40 yaşındaki Önder Ertaş için Eyüp Sultan Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanısıra askeri erkan, aralarında özel harekat polislerinin de bulunduğu çok sayıda emniyet mensubu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ayakta durmakta zorlanan şehidin babası Durmuş Ali Ertaş sandalyeye oturtuldu. Şehidin eşi Arzu Ertaş ve annesi Emine Ertaş taziyeleri kabul etti. Tören şehidin 4 yaşındaki oğlu Yekta ve kızı Erva Ertaş da geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan şehidin babasının yanında saf tuttu. Tören öncesi cami ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı.
Şehidin kızı Erva’nın babasının tabutuna sarılarak, “Baba seni çok seviyorum” demesi yürekleri dağladı. Erva tabuta sarılarak ağladı. Öte yandan, şehidin eşi ve annesi tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.
Şehit polisin tabutu, cenaze namazının ardından, Özel Harekat polislerinin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Cenazesi Edirnekapı Polis Şehitliği’nde defnedildi.

Erhan TEKTEN- Taner YENER- Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL, (DHA)