07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ‘Atla’ diyen kadınlar serbest bırakıldı

‘Atla’ diyen kadınlar serbest bırakıldı

Boğaziçi köprüsü'ndeki intihar.. Gözaltına alınan 2 kadın, "adli kontrol kararı" verilerek serbest bırakıldı

Boğaziçi Köprüsü’nde dün intihar eden Erol Çetin’e “Saatlerce senin yüzünden trafikte bekliyoruz. Atlayacaksan atla” diye tepki gösterdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 2 kadın mahkemece “adli kontrol” kararıyla serbest bırakıldı.
Gözaltına alınan Hülya U. (49) ve Merve Ö. (27) emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı İsmail Göktürk ifadesini aldığı 2 kadını, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 84-2 maddesinde yer alan “İntihara teşvik etmek” suçundan Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. İstanbul Nöbetçi 6. Sulh Ceza Hakimliği ise iki kadını, “adli konrol” şartıyla serbest bıraktı. Kadınların ifadelerinde suçlamaları kabul etmedikleri ögrenildi.

“EŞİM KORKUYLA ÇIĞLIK ATMIŞ”
Serbest bırakılan Hülya U.’nun eski eşi Mustafa Patkavak da destek için adliyeye geldi. 2 kadının serbest bırakılmasından sonra adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Patkavak, eski eşinin gözaltına alındığında kendisini aradığını ve kadınlar gününü nedeniyle kendisine şaka yapıldığını zannettiğini söylediğini aktardı. Patkavak “Kadın böyle algıladı önce çünkü şok oldu, olayın gerçekliğini gece anladı” dedi.
Eski eşi Hülya U.’nun ‘Köprüden atla’ demediğini söyleyen Patkavak, “Sadece, araba tam adamın yanına geliyor adam elini bıraktığı zaman çığlık sesleri geliyor arabadan o kadar. Eşim korkuyla çığlık atmış” diye konuştu.

“NİYE İNSANIN ÖLÜMÜNÜ İSTESİN DE ‘ATLA’ DESİN”
Hülya U.’nun akrabası olan diğer şüpheli Merve Ö.’nün ise mazlum, sakın, karıncayı incitmeyen bir kişi olduğunu öne süren Patkavak, “Niye insanın ölümünü istesin de ‘atla’ desin” dedi. Patkavak “Trafikte kim bunalmadı ki o gün? Tam 3 saat o trafikte, hamilesi var, kalp hastası var, tansiyon olan var, arabada ayılıp bayılan var. Bir insanı konuşuyoruz ama o anda trafikte olan o kadar insanı konuşmuyoruz. Herkes küfretmiş olabilir, herkes dert yanmış, bağırmış çağırmış olabilir. Bizimkiler çok yakında olduğu için panikle bağırmış bu kadar basit. Polis bunu acaba bunu başka türlü algıladı da böyle bir iddiada bulundu bunu daha sonra geçen zamanlar içinde öğreneceğiz. Tamamen yanlış algılanma” ifadelerini kullandı.

Serpil KIRKESER -Ümit TÜRK – Özden ATİK / İstanbul DHA