07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Amasya Üniversitesi Rektörü’nden öğretim üyesi Çise Atalay açıklaması

Amasya Üniversitesi Rektörü’nden öğretim üyesi Çise Atalay açıklaması

AMASYA Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, bir öğrencinin 'derste terör örgütü' propagandası yaptığı' ihbarı üzerine öğretim görevlisi Çise Atalay'ın gözaltına alınması konusunda açıklama yaptı. Prof.Dr. Orbay, "Bu karar eğer cezai müeyyideyi gerektiriyorsa kurum olarak bizim buna duyarsız kalmamız zaten mümkün değildir. Ama her söylenenin de doğru olarak algılanması doğru değil" dedi.

Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nde öğretim görevlisi, Eğitim-Sen ve Sosyal Haklar Derneği üyesi Çise Atalay, geçen 30 Aralık’ta kendi dersinde sosyal hak ve insan hakları ihlallerinden söz etti. Öğretim görevlisi Atalay’ın hak ihlalleriyle ilgili konuşması sırasında bir öğrencisi ‘155 polis imdat’ hattını arayarak , Atalay’ın derste ‘terör propagandası’ yaptığı iddiasıyla ihbarda bulundu.

EVİNDE VE ODASINDA ARAMA YAPILDI

İhbar üzerine fakülteye gelen polis, ders bitiminde Çise Atalay’ı gözaltına aldı. Amasya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri Cumhuriyet savcısının talimatı ile Çise Atalay’ın evinde ve Amasya Üniversitesi’ndeki kendisine ait çalışma odasında da arama yaptı. Polisler aramada çalışma ofisinde bulunan dokümanların ve bilgisayarında bulunan verilerin kopyasını aldı. Amasya Adliyesi’ne sevk edilen Çise Atalay, yaklaşık 2 saat savcılığa ifade verdikten sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

REKTÖR: BENİ VE KURUMUMU RAHATSIZ ETTİ

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Amasya’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, olayla ilgili sorulan bir soruya yanıt verdi. Rektör Orbay daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını belirterek şunları söyledi:

“Bu olaylar yaşandıktan sonra arkadaşımızı çağırdım. Kendisine konuyu sorduğumda, bana kesinlikle böyle bir işin içerisinde olmadığını, kendi fotoğrafının kullanılmış olmasından, Amasya Üniversitesi’nin adının geçmiş olmasından kendi adına da rahatsızlık duyduğunu, üniversite adına da büyük rahatsızlık duyduğunu bizlere ifade etti. Şu anda iş adli makamlara intikal etmiştir. Adli makamlar ev ve işyeri araması sonunda oluşacak deliller neticesinde bir karara varacaktır. Bu karar eğer cezai müeyyideyi gerektiriyorsa kurum olarak bizim buna duyarsız kalmamız zaten mümkün değildir. Ama her söylenenin de doğru olarak algılanması doğru değil. Ben Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay olarak, olayın basına bu şekilde yansımış olması beni ve kurumumu oldukça rahatsız etti.”

Sinan HARMANCI/AMASYA, (DHA) –