07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Ak Parti Afyonkarahisar kampı başladı

Ak Parti Afyonkarahisar kampı başladı

AK Parti'nin 1 Kasım seçim sonrası ilk 'istişare ve değerlendirme' toplantısı, bakanlar, milletvekilleri, Merkez Karar Yürütme Kurulu üyelerinin Afyonkarahisar'a gelmesiyle başladı.

Pazar gününe kadar devam edecek kampın gerçekleşeceği NG Güral Afyon Otel ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Otelin etrafı polis bariyerleriyle çevrilirken, mobil MOBESE kamera sistemleri de konuşlandırıldı. Giriş için tek nokta belirlenen otele, milletvekilleri de dahil ‘çipli kart’ ile girebilecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşması dışında dış dünyaya kapılarını kapatacak kampta yeni anayasa, başkanlık sistemi, terörle mücadele, Suriye ve Rusya krizi ile ekonomik gelişmeler tartışılacak, partinin yeni döneme ilişkin stratejileri değerlendirilecek. Yeni anayasa ve başkanlık sistemine ilişkin gelişmeler kampın öncelikli gündem maddeleri olacak. Kampa, bakanlar, milletvekilleri, MKYK üyeleri, disiplin ve hakem kurulu üyeleri, kadın-gençlik kolları üyeleri de katılacak.

Kampta ayrıca, farklı başlıklarda bakanların sunum yapacağı oturumlar gerçekleştirilecek. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in yöneteceği ‘Terörle Mücadele ve İç Güvenlik’ oturumunda İçişleri Bakanı Efkan Ala sunum yapacak. ‘Hükümet Programı ve Reformlar’ başlıklı oturumda ise Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan sunum yapacak. ‘Dış Politika’ oturumunda da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başbakan yardımcıları Tuğrul Türkeş ile Yalçın Akdoğan konuşma yapacak. ‘Küresel Ekonomi ve Türkiye’deki Gelişmeler’ başlıklı oturumda, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in yanı sıra, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık ve Çalışma Bakanı Süleyman Soylu değerlendirmelerde bulunacak.

Milletvekillerini eşleriyle katılacağı kampta cumartesi akşamı ‘Ertuğrul 1890’ filminin gösterimi yapılacak.

Emre BAYLAN-Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA