07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 208 kişiyi ölümden Sahil Güvenlik kurtardı

208 kişiyi ölümden Sahil Güvenlik kurtardı

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Eşek Adası'na geçmek isterken bindikleri ahşap tekne su alarak batma tehlikesi geçiren 208 Suriyeli kaçak, Sahil Güvenlik tarafından son anda kurtarıldı.

Didim Taşburun Balıkçı Barınağı’ndan bugün saat 05.00 sıralarında, denize açılan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 208 Suriyeli kaçak göçmenin içinde bulunduğu 22 metre uzunluğundaki ahşap tekne, kıyıdan yaklaşık 5 mil kadar uzaklaştıktan sonra makine dairesinden su almaya başladı.

Alo 158 Sahil Güvenlik İhbar Hattı’nı arayan kaçak göçmenler, yardım istedi. Bunu üzerine bölgeye Didim Sahil Güvenlik 21 Nolu Bot’u sevk edildi. Sahil Güvenlik ekibi, yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Eşek Adası’na geçmeye çalıştıkları anlaşılan kaçakların bulunduğu tekneyi batmak üzereyken bulup, yedekleyerek Taşburun Balıkçı Barınağı’na çekti. Sağlık durumları iyi olan ve üzerlerinde can yelekleri bulunan kaçak göçmenler, burada karaya çıkartılıp, işlemleri için jandarmaya teslim edildi.

Ediz VERDİOĞLU/DİDİM (Aydın), (DHA)