07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 2016 Dünya Bakliyat Yılı organizasyonu

2016 Dünya Bakliyat Yılı organizasyonu

ULUSLARARASI Bakliyat Konfederasyonu (GPC) Başkanı Hüseyin Arslan, 2016'nın 'Dünya Bakliyat Yılı' olarak kabul edilmesi ile birlikte, dünya genelinde kutlama şölenleri ve partiler düzenlenmeye başlandığını söyledi.

İtalya’nın Roma kentinde 10 Kasım 2015 tarihinde yapılan toplantıda, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından yapılan resmi açıklama ardından, dünya genelinde bugün kahvaltı, öğle ve akşam yemeği, partiler gibi 50’yi aşkın organizasyon gerçekleştirilmekte olduğunu belirten Arslan şu bilgileri verdi:

“Öncelikle ulusal komiteler oluşturuldu. Her ülke kendi ülke ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çalışmalar yapmakta. 3’ü Afrika’da, 8’i Asya’da, 10’u Avrupa’da, 6’sı Yakın Doğu’da, 4’ü Latin Amerika ve Karayip’lerde, 17’si Kuzey Amerika’da ve 2’si Okyanusya’da olmak üzere 50 organizasyon tertiplendi. Bakliyat insan sağlığını koruyan, iyileştiren, diyabet ve şeker hastalığı gibi kronik rahatsızlıklarla mücadelede, kalp rahatsızlıklarını kontrol etmede, kolesterol ve anemiyi önlemede önemli besin grubudur.”

“ŞÖLENE SİZ DE KATILIN”

Bakliyatın dünya üzerinde 10 bin yılı aşkın süreden bu yana birçok medeniyet tarafından üretilmiş ve tüketilmiş olduğunu ifade eden Arslan, şöyle devam etti:

“Bakliyat ürünleri GDO içermeyen, glütensiz ve bitkisel proteinin en yüksek olduğu ürün grubudur. Ayrıca bugüne kadar dünya üzerinde bakliyata alerjisi olan biri çıkmadı, yani bakliyat nonalerjik bir üründür. Siz de bu güne özel sevdiklerinize bakliyat ürünlerinden oluşan bir ziyafet verebilirsiniz. Yerken fotoğrafınızı çekin ve #PulseFeast üzerinden sosyal medyada paylaşın. 06 Ocak günü paylaşımınızı #PulseFeast ve #LovePulses üzerinde tweet/blog/post edin ki organizasyonlarınız öne çıksın ve kutlamalara dahil olsun.”

MERSİN, (DHA)