07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 15 hektarlık kızılçam ormanı yandı!

15 hektarlık kızılçam ormanı yandı!

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde dünkü yangında 15 hektarlık kızılçam ormanının yandığı açıklandı. Ekipler yangının çıkış nedenini belirlemeye çalışıyor.

İlçeye bağlı Bahçederesi Mahallesi’ndeki ormanlık alanda dün saat 15.30 sıralarında yangın çıktı, kısa sürede büyüyerek 3 kilometre uzaklıktaki Karapınar Mevkii’ne kadar ulaştı. Alevlere Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler 23 arazöz, 2 helikopter, 5 iş makinesi ile müdahale etti. Söndürme çalışmalarına Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi de destek verdi. Yangın nedeniyle 8 ev de önlem amaçlı tahliye edildi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Yangın saat 20.30 sıralarında güçlükle kontrol altına alınabildi. Ekiplerin yoğun çalışması sonrasında yangın tamamen söndürüldü. Soğutma çalışmalarının gece boyunca sürdüğü yangınla ilgili yapılan ilk incelemede 15 hektarlık kızılçam ormanının yandığı tespit edilirken, sabahın ilk ışıklarıyla da yangının ormanlık alanda yarattığı tahribatın boyutları da ortaya çıktı. Bölgede Silifke Orman İşletme Şefliği’ne bağlı ekipler hasar tespit çalışmalarına başladı. Ekipler ayrıca, jandarma ile de detaylı bir araştırma yaparak yangının çıkış nedenini belirlemeye çalışıyor.

Mehmet OKUR/SİLİFKEN (Mersin), (DHA)