07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 1 aydır kayıp

1 aydır kayıp

SİVAS'ta oturan 85 yaşındaki Fadime Durak, 1 ay önce sağlık ocağına gitmek için ayrıldığı evine dönmedi. Yakınları her yerde yaşlı kadını arıyor.

Kent merkezinde Kılavuz Mahallesi’ndeki oğlu Murat Durak ile birlikte oturan Fadime Durak, 7 Aralık 2015 tarihinde sağlık ocağına gitmek üzere evden çıktı. Şeker hastası olduğu belirtilen Fadime Durak, evlerinin yakınındaki sağlık ocağında muayene olduktan sonra ilaç almak için eczaneye gitti. En son eczane önünde görülen Durak daha sonra ortadan kayboldu. 6 çocuk annesi Durak’ı bir süre yakın çevrede arayan çocukları, durumu polise bildirdi. Ancak, polisin yaklaşık 1 ay süren arama çalışmaları da sonuç vermedi. Fadime Durak’ın kızı Ayşe Gülgeç, annesinin o gün evden sinirle çıktığını belirterek, şöyle dedi:

“Evin içinde tartışmışlar. Annem de ağlaya ağlaya sağlık ocağına gitmiş. Sağlık ocağında doktora dert yandıktan sonra ilaçlarını almak için eczaneye gelmiş. Sonra orada kendi gibi yaşlı bir kadın, annemi karşıdan karşıya geçirmiş. En son kaldırımın üzerine bırakılıyor. Annem o noktadan sonra yok oluyor. Eve dönmeyince karakola haber verdik. Ölüsünü ya da dirisini istiyorum. Allah rızası için benim annemi getirsinler. Kaybolalı bir ayı geçti. Polisler çok aradılar ama bulamadılar.”

Durak’ın damadı Dursun Gülgeç ise, “Kayınvalidem hiç bir yerde 2 günden fazla kalmaz. Öyle biriydi. Evde her gün ağıt var, yemek yiyemiyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kim alıkoyuyarsa Allah rızası için bıraksın” diye konuştu.

Gökhan CEYLAN/SİVAS, (DHA)