07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 1.5 milyon liralık vurgun yapan bankacı ortadan kayboldu

1.5 milyon liralık vurgun yapan bankacı ortadan kayboldu

TRABZON'un Çaykara İlçesi'ndeki bir bankada çalışan 36 yaşındaki M.G., iddiaya göre daha önce tarım kredisi çeken çiftçilere ait bilgilerle yeni krediler aldı, kredi çeken bazı kişilerden aldığı kredi ödemelerini de hesaplara yatırmadı.

İlk belirlemelere göre yaklaşık 1.5 milyon liralık vurgun yaptığı ileri sürülen M.G.’nin Batum’a kaçtığı sanılıyor.

Olay, bir kamu bankasının Çaykara şubesinde meydana geldi. Banka şubesinde kredi uzmanı olarak çalışan M.G.’nin 6 Ocak Çarşamba günü, kimseye birşey söylemeden ortadan kaybolması sonrasında banka yetkilileri şüphelenerek hesaplarda inceleme başlattı. Yapılan inceleme sonrasında, bankada daha önce düşük miktarlarda tarım kredisi kullanan kişilerin bilgilerini kullanan M.G.’nin bu kişiler adına yüklü miktarlarda kredi çektiği, Uzungöl’de turizm kredisi kullanan işletmecilere verilen kredi bedellerini de tahsil etmesine rağmen hesaplara yatırmadığı ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken Artvin nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen M.G.’nin Batum’a kaçtığı tahmin ediliyor.

İŞLEMLER İNCELENİYOR

Bu arada, M.G.’nin bankada çalışmaya başladığı günden bu yana yaptığı tüm işlemler ve hesap hareketleri de incelemeye alındı. Bankanın müfettişleri de dolandırıcılık olayının yaşandığı şubede inceleme başlattı. İlk belirlemelere göre yaklaşık 1.5 milyon liralık dolandırıcılık olayı meydana geldiği ancak kesin rakamın incelemelerin tamamlanması sonrasında ortaya çıkacağı belirtildi.

Osman ŞİŞKO/ÇAYKARA (Trabzon), (DHA) –