07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Tehdit Edildinse Yargıya Git”
“Tehdit Edildinse Yargıya Git”

“Tehdit Edildinse Yargıya Git”

AKP ‘den istifa eden AKP’li Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un “ailemi tehdit ettiler” açıklamasına yanıt geldi. AKP sözcüsü Mahir Ünal, “tehdit edildinse yargıya git” yanıtını verdi.

“Genel Başkan partisinin bir belediye başkanına istifa çağrısında bulunabilir”

“Yerel yönetimlerle ilgili 4 tane yönetim mekanizması vardır. İdari ve hukuki olarak İçişleri Bakanlığı, mali denetim için Sayıştay, belediye meclisi denetimi ve ilgili partinin yürüttüğü siyasi ve sosyolojik bir denetim vardır. Genel başkan kendi partisinin bir belediye başkanına istifa çağrısında bulunabilir mi? Demokratik meşruiyet açısından istifa çağrısında bulunabilir. O siyasi partinin belediye başkanı da buna riayet eder ya da etmez.”

“FETÖ’cü olsalar, yolsuzluk yapsalar soruşturma başlatılır”

“Burada CHP yine aynı şeyi yaptı. Demokratik meşruiyet çerçevesinde genel başkan istifa çağrısı hakkını kullandı, hemen aynı CHP ‘baskı yapılıyor, bunlar yolsuzluk yaptı, bunlar FETÖ’cü’ demeye başladı. Bunlar FETÖ’cü olsa, yolsuzluk yapsa İçişleri Bakanlığı idari ve hukuki olarak bir denetim başlatır. Genel başkan istifa çağrısına dönük bir hakkını kullandı. Bizim siyasetimiz CHP siyaseti gibi değil. Biz bir dava hareketiyiz. Bin yıllık bir davanın tarihin içinden akıp gelen devamıyız. Bizde makam ve statü yoktur. Bizde mesele makam ve statü üzerinden değil, görev ve sorumluluk üzerinden değerlendirilir. Nefere ‘sen bakan olarak kalacaksın, belediye başkanı olarak kalacaksın’ denmez, görev ve sorumluluk bizde istenmez, verilir. Çağrı yapıldığında da bu görev iade edilir.”

“Birileri ona dönük bazı dezenformasyonlarda bulunmuş olabilir”

“Edip Uğur ile ilgili açıklamasını dinledim, son derece duygusal ve anladığım kadarıyla çevresinde birileri ona dönük bazı dezenformasyonlarda bulunmuş olabilir. Ama bu meseleyi yürüten Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız bu süreci son derece nazik bir şekilde ve Genel Başkanımız da istifa çağrısını kamuoyu nezdinde yaptı. Bu istifa çağrısına İstanbul, Düzce, Niğde, Bursa ve Ankara riayet etti, ‘biz partimizle olan birlikteliğimizi devam ettiriyoruz, biz bugün burada yarın başka yerde bu davanın ucundan tutar, yolumuza devam ederiz’ dedi. Sayın Edip Uğur böyle bir şeyi tercih etmedi, AK Parti’den de ayrılmayı tercih etti, bu kendi kararıdır”

“Tehdit ve şantaj dili kullanmadık”

“En ufak bir tehdit ya da onlara dönük şantaj dili kullanmadık. Bazı haddini bilmezlerin sayın Edip Uğur’a dönük bir hadsizliği olmuşsa bu konuda hakkını araması, bu kişilere karşı varsa hukuki yollara başvurması gerekiyor”

“Ankara için bir isim belli olmadı”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 6 Kasım’da yapılacak seçimler için bir isim belli olup olmadığını sorusuna cevap veren Mahir Ünal, “Bir isim belli olmadı. Bu seçim konusu tamamen belediye meclisinin konusudur. TBMM’de olduğu gibi belediye meclisinde gruplar vardır. Bizim AK Parti grubumuz, grup başkan vekillerimiz bu istişareleri gerçekleştirecekler ve bunun sonunda bir karar verilecek ve belediye meclisinde seçim yapılacak. Sonuçlarının da hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.