07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yoğun kar yağışı ulaşımı etkiliyor

Yoğun kar yağışı ulaşımı etkiliyor

BALIKESİR'in Edremit ile Havran İlçesi'nin yüksek kesimlerinde dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Gece etkisini arttıran kar nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi, çok sayıda araç yolda kaldı.

Edremit-Çanakkale Karayolu’nda gece saatlerinde etkisini arttıran yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Karayolunda ekipler aralıksız olarak yol açma çalışmalarına devam ederken, Edremit bölgesindeki çalışmalar yetersiz kaldı. Kar nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı, sürücüler zor durumda kaldı.

Edremit Offroad Kulübü yöneticisi Mustafa Olcay, bölgede offroad araçlarının bile zor ilerlediğini olumsuz hava şartları nedeniyle yolların oldukça tehlikeli olduğunu söyledi. Olcay, “Kar deneyimi olmayanlar kesinlikle çıkmasın. Yollarda çalışmalar var ama tam yeterli olduğunu söyleyemem. Yolda kalan arkadaşlara destek için geldim. Yağışın böyle devam etmesi durumunda, hiçbir aracın çıkabileceğini sanmıyorum” dedi. Kar yağışının etkisini devam ettireceği belirtilirken, ekiplerin tuzlama çalışması sürüyor.

Fatih Emrah ERDOĞAN/EDREMİT(Balıkesir), (DHA)