07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » TCDD’den İzmir’deki tren kazası ile ilgili soruşturma

TCDD’den İzmir’deki tren kazası ile ilgili soruşturma

İZMİR'de dün akşam sinyal ihlali yapan TCDD lokomotifinin, Hilal ve Alsancak İstasyonu arasında İZBAN banliyö trenine çarpması sonucu meydana gelen kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Lokomotifin yan yattığı, içinde yolcuların olduğu İZBAN banliyö treninin bir vagonunun raydan çıktığı, yaralanan kimsenin olmadığı kazadan sonra iki istasyonun kapatılması nedeniyle yolcuların mağdur olmaması için Halkapınar-Alsancak Gar arasında 10 dakikada bir çalışan ring tren seferleri konuldu.

Dün saat 20.30 sıralarında İZBAN Hilal İstasyonu ile Alsancak İstasyonu arasında meydana gelen kazada, Hilal’den Cumaovası yönüne hareket eden İZBAN Banliyö Treni’ne sinyal ihlali yapan TCDD’ye ait lokomotif arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle raydan çıkan iki trende hasar oluşurken, İZBAN trenindeki yolcular büyük korku yaşadı. Kazayı görenler durumu bildirmesi üzerine bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazayı yara almadan atlatan yolcular kısa sürede tahliye edildi. İZBAN seferleri Hilal ve Alsancak İstasyonu’na girmeden Halkapınar-Kemer bağlantısıyla aralıksız çalıştı. Eshot Halkapınar’dan Alsancak Gar’a ek otobüs seferleri ile yolcuları taşıdı. Kaza sonrası raylardan çıkan iki tren vinçle kaldırıldı.

İZBAN bugün Halkıpınar’dan Alsancak Garı’na 10 dakikada bir ring seferleri koydu. Hilal ve Alsancak İstasyonu’na gitmek isteyen yolcular Halkapınar İstasyonu’nda indi. Bu ringe aktarma yaparak yolculuklarını tamamladı. Raylarda kaza nedeniyle meydana gelmiş olabilecek zararın tespiti ve onarımı tamamlandıktan sonra her iki istasyon yeniden açılacak. İZBAN yetkilileri çalışmanın uzun sürmeyeceğini gün içinde en geç yarın istasyonların yeniden açılabileceğini söyledi. TCDD ve İZBAN’da ise kazayla ilgili soruşturma devem ediyor. Sinyal ihlali yaptığı belirtilen lokomotif ve İZBAN aracının istasyondan ayrılmasıyla ilgili süreç incelemeye alındı. İZBAN Genel Müdürlüğü de olayla ilgili çok yönlü soruşturmaya başlandığını belirtti.

İZMİR,(DHA)