07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Mersin’de ‘barışa ses ver’ eylemi

Mersin’de ‘barışa ses ver’ eylemi

MERSİN'de Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybedenleri anan bir grup, Cizre ve Sur İlçelerinde gerçekleştirilen operasyonları protesto etti.

Emek ve Demokrasi platformunun çağrısı ile, akşam saatlerinde kent merkezindeki bir AVM’nin içeresinde yer alan Atıf Yılmaz Meydanı’nda toplanan yaklaşık 300 eylemci, ‘Savaşa Hayır Barış hemen Şimdi’ sloganları attı. ‘Barışa ses ver’ çağrısıyla toplanan eylemciler “Ankara’da katledenler, bugün Cizre’de, Sur’da katlediyor” yazılı pankart açarken, ‘Elinizde Cizre’nin kanı var’ yazılı dövizler taşıdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet aleyhine slogan atılması üzerine polis aracından, ‘Yaptığınız eylem kanunsuz eyleme dönüşüyor. Lütfen kanun dışı slogan atmayın. Kanunsuz slogan atanların tespiti yapılıp haklarında işlem yapılacaktır. Sizi son kez uyarıyorum. Bu şekilde slogan atmayın’ şeklinde uyarı anonsu yapıldı.

Grup adına açıklama yapan Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Sinan Muşlu, “10 Ekim barış mitinginin ne düzeyde önemli olduğunu bilen karanlık güçler, maşaları eliyle bombaları patlattılar. Yoldaşlarımızın kanını toprağa döktüler. Barış Mitingi patlamasında toprağa düşen canlar, bugün yaşanacak olan cehennemi gördükleri için barış istediler. Ölen her genç bu toplumun ferdidir, anaların babaların emekleri ile yetişmiş insanlardır. El birliğiyle barışı yükseltelim ki diktatörlüğe gidişi durduralım” dedi. Eylem, yapılan açıklamanın ardından olaysız şekilde sona erdi.

İbrahim MAŞE/MERSİN, (DHA)-