07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kolonyanın babası Sabahattin Tuncer toprağa verildi

Kolonyanın babası Sabahattin Tuncer toprağa verildi

ANKARA'da 93 yaşında hayatını kaybeden Türkiye'nin ünlü kolonya markalarından Eyüp Sabri Tuncer Kolonyaları Kozmetik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Tuncer, bugün Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Ortaköy Mezarlığı'da, yakınları ve çalışanları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt olan 93 yaşındaki Sebahattin Tuncer, yaşa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle 10 gün önce Ankara’da Güven Hastanesi’ne kaldırıldı. Tuncer, solunum yetersizliği nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden taburcu olduktan sonra dün gece evinde hayatını kaybetti. Sabahattin Tuncer’in cenazesi bugün ikindi vakti Mamak’ta bulunan Ortaköy Mezarlığı’na getirildi. Burada kılınan cenaze namazına CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de katıldı. Levent Gök yaptığı açıklamada, “Bugün Türkiye’nin en güzide ismini son yolculuğuna uğurladık. Türkiye’de marka denince akla ilk gelen isimlerden birisi Eyüp Sabri Tuncer kolonyasıdır. Çok mümtaz bir yere sahip olan bu marka ismin sahibinin hayatını kaybetmesi Türkiye açısından büyük bir kayıptır. Türkiye’nin böyle başarılı iş adamlarına ihtiyacı olduğu bir dönemde Eyüp Sabri Tuncer ismi bütün iş adamlarına, hayatını ticaretle kazanmak isteyenlere emsalsiz bir örnek teşkil etmekteydi. Alhah rahmet etsin. Türkiye’nin başı sağolsun” dedi. Tuncer daha sonra yakınları, severleri ve çalışanlarının gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Evli ve 2 çocuk babası Tuncer, bir asırdır Ankara markası olarak iş yaşamında yerini koruyan Eyüp Sabri Kolonyaları’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyordu. Kolonya devinin ikinci kuşağının temsilcisi olarak bilinen Tuncer, Türkiye’nin ilk esans formülünü yapan ilk yapan ve narenciye çiçeklerinin kokusunu ilk çıkaran kişi unvanına sahipti.

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)-