07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kılıçdaroğlu görevden almalarla ilgili konuştu

Kılıçdaroğlu görevden almalarla ilgili konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tokat'ta yaptığı konuşmada, KHK ve görevden almalara ilişkin, "Bugün 1 milyona yaklaşan mazlum insanımız var. OHAL mağdurları diyoruz. Öğretmen sendikalı diye öğretmenlikten devlet memuriyetinden atıyorlar. Sendikalı olmak ne zamandan beri suç oldu anayasal haktır. Varsa bir kabahati mahkemeye verirseniz. Olmaz. Sen öğretmenden, işçiden ne istiyorsun? Görevden aldık sigortalı bir işte de çalışmayacak deniliyor. Ne olacak bu. Eline silah alıp dağa mı çıkacak? Sosyal devlet diye bir düzenleme var anayasada. Herkesin yanında olan devlettir sosyal devlet" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tokat Turhal Hasan Sevinç Türk Kapalı Spor Salonu’nda pancar üreticileri ve sivil toplum kuruluşu başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada Kanun Hükmünde Kararnamelere ve görevden almalara ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Meclis’i bombalayan, vatandaşını, polisini öldüren darbe girişiminde bulunanların süratle yargının önüne çıkarılarak hesabının sorulması lazım. Meclis’i bombalamak kimsenin haddi değildir. Ama devleti yönetenler her şeyi adalet içinde yapmalı. Görüşümüz, inancımız, yaşam tarzımız farklı olabilir. Hepimizin tek sığınacağı yer adalettir. Adalet ile yönetmeyip kin, öfke, hınç, intikam duygusuyla yönetirseniz mazlumlar yaratırsınız.

BUGÜN 1 MİLYONA YAKLAŞAN MAZLUM İNSANIMIZ VAR. OHAL MAĞDURLARI DİYORUZ
Bugün 1 milyona yaklaşan mazlum insanımız var. OHAL mağdurları diyoruz. Öğretmen sendikalı diye öğretmenlikten devlet memuriyetinden atıyorlar. Sendikalı olmak ne zamandan beri suç oldu anayasal haktır. Varsa bir kabahati mahkemeye verirseniz.

SİGORTALI BİR İŞTE DE ÇALIŞMAYACAK DENİLİYOR ELİNE SİLAH ALIP DAĞA MI ÇIKACAK?
Olmaz. Sen öğretmenden, işçiden ne istiyorsun? Görevden aldık sigortalı bir işte de çalışmayacak deniliyor. Ne olacak bu. Eline silah alıp dağa mı çıkacak? Sosyal devlet diye bir düzenleme var anayasada. Herkesin yanında olan devlettir sosyal devlet.”

“FETÖ, FETÖ, DÜNE KADAR FETÖ, İLE KOL KOLA GEZMİYOR MUYDUNUZ?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, “Ben merak ediyorum FETÖ, FETÖ, düne kadar FETÖ, ile kol kola gezmiyor muydunuz? Birlikte değil miydiniz? Soruyorlardı ne istediniz de vermedik.? Ben de soruyorum onlar neleri istedi siz neleri verdiniz arkadaş çık açıkla. Bunu cevabı henüz almadım. Her gördüğünüze sorun. neleri verdiniz arkadaş?” diye sordu.

“GÖREVİNE SON VERİLMİŞ HAPİSTE OLAN POLİS MEMURUNDAN MEKTUP ALDIM”
Bir polis memurundan mektup aldığını belirten Kılıçdaroğlu, “Bir polis memurundan mektup aldım. Görevine son verilmiş ayrıca hapiste. Suçum şu diyor; Kayseri’de bir kooperatife girdim. Taksitini bir banka aracılığı ile ödüyordum. Havale parası alıyorlardı. Bank Asya aracılığı ile gönderildiği zaman havale parası almıyorlardı sen misin Bank Asya aracılığı ile gönderen polisi polislikten atıyorlar mağdurlar yaratılmaz. Darbeyi yapanlar, teşebbüsü yapanlar belli” dedi.

“NEREDE BİR MAĞDUR VARSA SAHİP ÇIKACAĞIM”
Kılıçdaroğlu, “O davaları gizli kapaklı yapmasınlar. Televizyondan canlı verilsin. Kim ne diyor hep birlikte görelim. İl başkanlarıma talimat verdim. Nerede bir mağdur varsa sahip çıkın dedim. Karşı çıkıyorlar. Vay Kılıçdaroğlu mağdurlara sahip çıkıyor. Sonuna kadar sahip çıkacağım bütün mağdurlara. Zalimin karşısında susan dilsiz şeytandır. Zalimin zulmüne direneceğim” diye konuştu.

“NİŞASTA BAZLI ÜRÜN ALMAYACAĞIZ KAMPANYASI YAPIN”
Kılıçdaroğlu, “Daha Meclis’e gelmedi. Taslak elimize geçti. Nişasta bazlı şekerde kotayı kaldıracaklar. Serbest bırakacaklar. Dünyanın hiçbir ülkesinde serbest değil. Nişasta bazlı şekeri dayatıyorsun insanlara. Bizim çocuklarımız, bir Fransız’ın çocuğu kadar değerli değil mi yani? Şeker işte arkadaşalar ile konuştum. Onlara çok açık net, çağrı yaptım. Kampanya yapın. Nişasta bazlı ürün almayacağız kampanyası. Oyun oynayarak, sizleri kandırarak Cumhuriyet’in kurduğu fabrikaları sizlerin elinizden aldılar” dedi.

“TÜRKİYE, İYİ, NAMUSLU YÖNETİLMİYOR”
Kılıçdaroğlu, “Türkiye niçin bugün bir borç batağında? Türkiye, iyi, namuslu yönetilmiyor. Türkiye, kul hakkı yemeyenler tarafından yönetilmeye layıktır” dedi.

TOKAT/DHA