07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İngiliz Hava Kuvvetleri’nden AQUİLA’ya tam not

İngiliz Hava Kuvvetleri’nden AQUİLA’ya tam not

BURSA’nın önde gelen otomotiv yan sanayi firmalarından B Plas’ın geçen yıl aralık ayında satın aldığı, Almanya'daki uçak firması AQUİLA’ya İngilizler tam not verdi.

Almanya’da geçen ay 36 ülkeden 606 firmanın yüzlerce yeni model uçakla katıldığı Almanya’daki Aero Friedrichshafen 2016 Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda 4 bin 820 stant ziyaretçisi ve 23 satın alma teklifi ile öne çıkan kartal anlamına gelen AQUİLA’ya, İngilizlerden övgü geldi. Savaş pilotlarının eğitimi için kısa bir süre önce 2 adet AQUİLA 211 GX modelinden satın alan İngiliz Hava Kuvvetleri, geleneksel karşılama töreniyle teslim aldığı Türk Kartalı AQUİLA için memnuniyet ve kalite yazısı gönderdi.

Gelişmelerden memnun olduklarını kaydeden B Plas CEO’su Mehmet Celal Gökçen, kalitelerinin her gün önemli ve farklı ülkeler tarafından tescillendiğini söyledi. Gökçen şöyle dedi:

“AQUİLA bir eğitim uçağı. Kendi klasmanında havadaki uçuş kalitesi bakımından en iyiler arasında. En son İngiliz hava kuvvetlerinin yeni pilotlarının eğitimi için verdiğimiz uçaklardan gelen referans yazıları AQUİLA ‘nın kalitesini bir kez daha tescilledi.”

200’ü aşkın modellerinin dünya semalarında uçtuğunu hatırlatan Celal Gökçen, İsviçre, Almanya hava yolları, uçuş okulları, hava şirketlerinin aldıkları verim nedeniyle AQUİLA’yı tercih ettiklerini belirtti.

2 YENİ MODEL İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Kendi kategorisinde farklı ve tek olduğunu ifade ettiği AQUİLA’nın hem yeni 2 modeli için hem de Bursa’da üretim içinde çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Celal Gökçen şöyle devam etti:

“Türkiye’de Bursa Uzay Havacılık Şirketi’ni kurduk. Orada da imalat hedefliyoruz. 2 model için çalışmalar var. Çünkü AQUİLA üretim firması değil, aslında bir dizayn ve geliştirme firması. Onun için sertifikasyon yönü var. Uçuşa elverişlilik belgesi verebilme yetkisi var. Bütün bu imkanları kullanmak istiyoruz. Türkiye ile bu imkanları birleştirmek istiyoruz.”

AQUILA

2 kişilik, 100 beygirlik motora sahip. 95 oktan normal benzinle çalışıyor. Son derece ekonomik, yüksek performanslı, sağlam, teknolojik, argo dinamik, özel kompozit yapıya sahip. Dizayn, üretim, servis ve yedek parça olanakları ile çok sayıdaki uluslararası yetki sertifikasyonlarına sahip.

Namık GÖZ/ BURSA, (DHA)