07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Gaziantep’teki yaralılara, Bakan ve iş kadınlarından ziyaret

Gaziantep’teki yaralılara, Bakan ve iş kadınlarından ziyaret

GAZİANTEP'te, 55 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısında yaralananları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile İstanbul'dan gelen bir grup iş kadını ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. İş kadınları aynı zamanda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e de taziyelerini iletti.

Türkiye’de yankı uyandıran ve her kesimin tepkisine yol açan saldırının ardından yaşamını yitirenlerin yakınlarına taziye ve yaralılara geçmiş olsun ziyaretleri devam ediyor. Bugün de ‘Teröre tepki ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e destek’ amacıyla İstanbul’dan iş kadınları grubu Gaziantep’e geldi.

Özel uçakla gelen ve aralarında Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, avukat Kezban Hatemi, KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın, TİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut, İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Ayşe Cevahir, Aşkın Asan ve Sezen Komsuoğlu’nun bulunduğu iş kadını grubu, ilk olarak taziye için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

Gaziantep’te geçen 20 Ağustos cumartesi gecesi, daha önce Siirt’ten göç eden birbirine akraba Besna ve Nurettin Akdoğan çiftinin düğünü öncesi Beybahçe Mahallesi’nde kına eğlencesi düzenlendi. Saat 22.40 sıralarında kına gecesinin düzenlendiği sokakta bir canlı bomba üzerindeki intihar yeleğini infilak ettirdi. Ortalığı cehenneme çeviren patlamada 32’si 18 yaşından küçük 55 kişi öldü, 93 kişi yaralandı. Yaralıların büyük bölümü tedavilerinin ardından taburcu olurken, halen 40 kişinin tedavisine ise hastanelerde devam ediliyor.

BAKANLAR VE BAŞKANLARA TAZİYE

İstanbul’dan gelen iş kadınları, kısa süre önce restore edilen tarihi Hışva Hanı’na giderek, burada bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer ve Canan Candemir Çelik, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu’na taziye dileklerini iletti.

Terör saldırısına tepki gösteren iş kadınları ve Ak Parti eski milletvekili Mehmet Emin Ekmen ile Hürriyet Gazetesi Yazarı Fatih Çekirge, kentte yaşayanlar adına Fatma Şahin’e taziyelerini iletip, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, teröre karşı farklı gruplardan aldıkları desteğin kendilerine güç verdiğini, demokrasi yolunda hep birlikte ilerleyeceklerini söyledi. İş kadınlarına Fatma Şahin daha sonra gezdirdiği Hamam Müzesi’ne ilişkin bilgiler verdi.

YARALILAR TEK TEK ZİYARET EDİLDİ

Buradaki ziyaretin ardından iş kadınları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte, canlı bomba saldırısında yaralananlardan bazılarını tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

Bakan Kaya ve iş kadınları, yaralıları odalarında tek tek ziyaret ederek çiçek verdi ve acil şifa dileğinde bulundu. Heyet, daha sonra doktorlarla da görüşerek yaralıların sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı.

Ümit KOZAN- Eyyüp BURUN- Çağlar ÖZTÜRK/GAZİANTEP, (DHA)