07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » FETÖ’den aranan hakim, mültecilerle Sakız’a kaçtı iddiası

FETÖ’den aranan hakim, mültecilerle Sakız’a kaçtı iddiası

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nden yasa dışı yollardan lastik botla Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçen 14 Suriyeli arasında, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan bir Türk hakimin de olduğu ve sığınma talebinde bulunduğu ileri sürüldü.

Yunanistan’ın “www.politicchios.gr” internet sitesinin haberine göre, bugün saat 06.00 sıralarında Sakız Adası’na lastik botla Suriyeli mülteciler geldi. Çeşme’den denize açıldıkları belirlenen 14 Suriyeli mülteci arasında, 50 yaşında bir Türk hakimin de bulunduğu belirtildi. Kaçaklar, Yunan polisi tarafından gözaltına alındı. Mülteciler arasındaki yanında pasaport ve diğer resmi evrakları bulunan ve ülkeden kaçtığını söylediği ileri sürülen Türk hakim, siyasi sığınma talebinde bulundu.

Türkiye’deki 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan ve ismi açıklanmayan Türk hakim, adadaki polis merkezine götürüldü. Türk hakimin buradaki işlemlerinin ardından helikopterle Yunanistan’ın başkenti Atina’ya gönderileceği belirtildi. Yakalanan Suriyeli mültecilerin işlemlerinin ise sürdüğü kaydedildi.

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA)