07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Basketbolda engel tanımadılar

Basketbolda engel tanımadılar

ÇANAKKALE'deki Özel İsmail Kaymak Koleji 3'üncü sınıf öğrencilerinin hazırladığı 'Gözlerin Gözlerimdir' projesi kapsamında Boğaz Gücü Tekerlekli Sandalye Spor Kulübü ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü (BESYO) öğrencileri arasında tekerlekli sandalyelerle basketbol maçı oynandı.

Özel İsmail Kaymak Koleji 3’üncü sınıf öğrencilerinin hazırladığı projeyle sağlıklı kişilerin potansiyel engelli olmalarına dikkat çekildi. İlkokul öğrencilerinin sosyal sorumluluk ve farkındalık yaratmak için uyguladıkları ‘Gözlerin Gözlerimdir’ projesi kapsamında Çanakkale Boğazgücü Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü ile ÇOMÜ Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü (BESYO) öğrencileri arasında tekerlekli sandalyeyle basketbol maçı oynandı. Çanakkale 18 Mart kapalı spor salonunda oynanan maçı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kurum Müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler izledi. ‘Gözlerin Gözlerimdir’ proje sorumlusu Hatice Kutlu, amaçlarının toplumun tüm bireylerine bir mesaj vererek, sağlıklı kişilerin potansiyel bir engelli olabileceklerini hatırlatmak olduğunu belirtti. Kutlu, onların yaşadıkları sorunların yanında başardıklarını gösterip, empati kurarak dikkatleri çekmek istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından iki devre halinde oynanan tekerlekli sandalye basketbol maçını 24-10 Çanakkale Boğazgücü Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü oyuncuları kazandı.

Maç sonunda proje kapsamında Çanakkale Boğazgücü Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü ile ÇOMÜ BESYO öğrencilerine teşekkür plaketi ve madalya verildi.

Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE, (DHA)