07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » AKS sahnesi Jehan Barbur’u ağırladı

AKS sahnesi Jehan Barbur’u ağırladı

Akasya Kültür Sanat (AKS) sahnesi gerçekleştirdiği akustik konserler serisinde aşk şarkılarının sevilen ismi Jehan Barbur’u ağırladı.

Şarkıları ve sesi ile herkese romantik dakikalar yaşatan Jehan Barbur, akıllardan silinmeyecek bir performansa imza attı. ‘Seni seviyorum, Gidersen, Aşk Bitti’ gibi sevilen şarkılarını seslendirdi.
Sahnede şarkılarına eşlik eden AKS misafirlerine seslenen Jehan Barbur; ‘ Gösterdiğiniz yoğun ilgi için teşekkürler. Bende salon konserlerini çok özlemişim, burada sizlerle olmak benim için büyük bir onur ve mutluluktur’ dedi.
5. Albüm Hazırlıklarına Başladı
AKS sahnesinde müzikseverler ile buluşan Jehan Barbur, 5. Album hazırlıklarına başladığının müjdesini verdi.
Yeni albümüne koyacağı süpriz bir şarkıyı seslendiren Jehan Barbur, AKS misafirlerinden özel bir ricada bulunup, telefonla şarkıyı kaydetmemelerini istedi. Güzel şarkıcı ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filminden etkilenerek yazdığı yeni album şarkısını ilk defa AKS misafirleri için sahnede seslendirdi.
Prodüktörlüğümü kendim yapıyorum
AKS sahnesinde kendisini dinlemeye gelen hayranlarıyla dertleşen Jehan Barbur, bir dert anlatma niyetim var diyerek, müzik dünyası ile ilgili eleştirilerini hayranlarıyla paylaştı.

Jehan Barbur, ‘Yaptığım müziği anlatamam ancak algılandığı gibi olduğunu düşünebilirim. 2009’da çıkan ‘Uyan’ adlı ilk albümümden yılbaşında çıkacak olan beşinci albümüme kadar bütün derdim hikaye anlatmak. Müziğin de bir şiiri, kelimelerin de bir müziği olduğunu söylemek. Bir dert anlatma niyetim var. Müziğimi bu şekilde ifade edebilirim’ dedi.
Bütün albümlerinin prodüktörlüğünü kendisi üstlenen Jehan Barbur, ‘Türkiye de pop müziği dışında başka müzik tarzlarının maddi anlamda büyük bir getirisi olmadığı için bu anlamda bir prodüktör yok. Kendinizi anlatmaya çalıştığınız sürece, sizi piyasaya daha uyar bir hale sokmak istiyorlar. Bu bir prodüktörlük değil. Biz piyasa da bir yer edinebilmek için değil bu müzikle yeni bir katman oluşturmak ve bu katmanda olmak istiyoruz. Keşke bir fikir alabileceğimiz ve bu işi bütünüyle teslim edebileceğimiz prodüktörler olsa. Bu olmadığı için ben ve benim gibi birçok sanatçı aslında kendi prodüktörlüğünü kendi yapmak zorunda kalıyor’ dedi.