07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ‘4 hastanenin ardından gelen ölüm’e soruşturma

‘4 hastanenin ardından gelen ölüm’e soruşturma

SAMSUN'da evde rahatsızlanınca 4 hastane dolaştırılmak zorunda bırakılan 33 yaşındaki Fatma Kuzu'nun ölümüyle ilgili Samsun Valiliği inceleme başlattı.

Salıpazarı İlçesi’nde, 2 çocuk annesi Fatma Kuzu, evinde fenalaşarak baygınlık geçirdi. Haber verilmesi üzerine inşaatlarda boya ve dış cephe kaplama ustası eşi, 45 yaşındaki Katip Kuzu tarafından özel aracıyla Salıpazarı Devlet Hastanesi’ne götürdü. Fatma Kuzu, burada yapılan ilk müdahale ardından, yine özel araçla Çarşamba Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Buradaki ilk müdahale ardından durumunun psikolojik olduğu belirlenen Kuzu, Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Fatma Kuzu, ambulansla Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırıldı. Baygın halde getirilen kadın, sedye ile acil servisten içeri alınarak müdahale edildi. Yapılan ilk müdahale ardından Fatma Kuzu, iddiaya göre taburcu edilmek istendi. Katip Kuzu, eşini acil servis önünde özel aracına bindirmek istedi. Fatma Kuzu, bu sırada fenalaşarak bayıldı. Bunun üzerine yeniden acil servise alınan kadın, yapılan tedavisinin ardından yine taburcu edildi. Eşinin durumundan şüphelenen Katip Kuzu, onu Samsun’daki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Burada acil serviste tedavi altına alınan kadın 4 saat içerisinde 4 hastane dolaşmak zorunda bırakılınca, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Panik atak teşhisi ile tedavi gören kadının iddialara göre 4 saatte, 4 ayrı hastane dolaştırılması ardından hayatını kaybettiğine dair medyada yayınlanan haberler üzerine Valilik hastanelerle ilgili inceleme başlattı. Yapılacak inceleme ardından varsa ihmali olanlar hakkında idari soruşturma başlatılacağı ifade edildi.

Savcılığın da ailenin şikayeti üzerine Trabzon Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek otopsi raporuna göre belirlenecek olan ölüm nedeninin ardından ihmali olanlar hakkında soruşturma başlatılacağı kaydedildi.

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, olay tepki göstererek bir açıklama yaptı. Her vesile ile, sağlık kenti olarak lanse edilen Samsun’da, iki çocuk annesi Fatma Kuzu’nın neden bu duruma maruz bırakıldığını öğrenmek istediklerini belirterek, şöyle dedi:

“Sağlık, hata ve bekleme kabul etmeyen bir organizasyon olup, Fatma Kuzu’nun maruz kaldığı bu durum mutlaka soruşturulmalıdır. İhmal varsa konunun üzerine gidilmelidir. Samsun’da bundan önce de bir takım tıbbi hata ve eksikliklerden dolayı can kayıplarının olduğunu biliyoruz. Tüm bunlar bütün olarak değerlendirildiğinde, Samsun’da kamu hastanelerinin ve özel hastanelerin sıkı olarak denetlenmesinin ve bu surette vatandaşa en iyi hizmetin sunulmasının sağlanmasının önemi ortaya çıkacaktır. Sağlık kenti markası, bu markayı hayata geçirmekle kazanılır. Yoksa, lafla peynir gemisi yürümez.”

Murat SANDIKÇI/SAMSUN, (DHA)