07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 238 gün sonra karaya vurdu

238 gün sonra karaya vurdu

TEKİRDAĞ’ın Marmara Ereğlisi İlçesi’nde geçen yıl Eylül ayında denize açıldıkları teknenin alabora olması sonucu kaybolan balıkçı 62 yaşındaki Sedat Türkücü'nün cesedi 238 gün sonra karaya vurdu.

Geçen yıl 9 Eylül günü balıkçılar Sedat Türkücü, Volkan Sevim ve Bülent Aslan, avlanmak için Yeniçiftlik Mahallesi’nden tekneyle Marmara Denizi’ne açıldı. Tekne bir süre sonra alabora olurken, Volkan Sevim kıyıya doğru 4 saat yüzdükten sonra Sahil Güvenlik ekiplerince sağ olarak kurtarıldı. Bülent Aslan ve Sedat Türkücü ise kayboldu. Sahil Güvenlik ekiplerince yapılan arama çalışmaları sonuçsuz kaldı ve Aslan’ın cesedi 27 Eylül günü Kumbağ sahilinde karaya vurdu. Yapılan arama çalışmalarına rağmen Sedat Türkücü bulunamadı.

KIZI VE YEĞENİ TEŞHİS ETTİ

Bu sabah Marmara Denizi’ne kıyısı olan Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi’ne bağlı Yeniçiftlik Mahallesi’nde sabah yürüyüşüne çıkanlar deniz kenarında bir erkek cesedi görerek jandarmaya bildirdi. Cumhuriyet Savcısı ve jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından ceset Marmara Ereğlisi Devlet Hastanesi’ne morguna kaldırıldı. Sahile gelen Semih Türkücü, cesedin amcası Sedat Türkücü’ye ait olduğunu söyledi. Jandarma ekiplerinin haber verdiği Kıymet Türkücü de hastaneye gelerek morgda cesedin babası Sedat Türkücü’ye ait olduğunu teşhis edip gözyaşlarına boğuldu.

Jandarmahıh olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Mehmet YİRUN- Özan TAŞOYAR / MARMARA EREĞLİSİ(Tekirdağ), (DHA)