07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 10 adımda vücudunuzu arındırın!

10 adımda vücudunuzu arındırın!

İşte su tüketiminizi artırıp vücudunuzu arındıracak tüyolar

Metabolizmamız çoğu zaman kirli hava ve yanlış beslenme düzeni nedeniyle toksik maddelerle karşı karşıya kalır. Bu alışkanlıklarımızı devam ettirdikçe toksik maddeler vücudumuzda birikmeye başlar ve bağışıklık sistemimizi zayıflatır. Bunun sonucu olarak da yorgunluk ve hastalık gibi şikayetlerle karşı karşıya kalırız.

Vücudumuzu istenmeyen maddelerden arındırma ve güçlendirmenin yolu ise düzenli aralıklarla detoks yapmaktan geçiyor. Detoksu vücudunuzdan belli sinyaller aldığınızda uygulayabilirsiniz. Kas ağrıları, hazımsızlık, uykusuzluk, şişlik, ödem şikayetleri, kabızlık ve sivilce problemleri gibi sorunlarınız arttıysa detoks yapma zamanınız gelmiş demektir. Sindirim ile ortaya çıkan toksik maddeler vücutta karaciğer tarafından dışarı atılır. Bu nedenle karaciğer dostu olan yiyecekler detoks menünüzde özellikle bulunmalıdır.

10 Adımda detoks!

1. Detoks yapmak istiyorsanız aç kalmak yerine dengeli ve sağlıklı beslenme yöntemlerine yönelmelisiniz. Aç kalarak vücudunuza daha fazla zarar vermiş olursunuz. Oysa ki detoks için bile vücudunuzun bazı besinlere ihtiyacı vardır. Bu nedenle uzman bir diyetisyene danışarak size özel bir detoks diyeti hazırlamasını isteyebilirsiniz.

2. Egzersiz rutini zararlı maddeleri vücuttan atmak için en güzel yollardan biridir. Haftanın en az 3 günü 1 saat yapacağınız yüzme, yürüyüş veya pilates gibi hafif tempolu egzersizler hem sizi zinde tutar hem de toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandıran periyodik egzersizler bağışıklık sistemini de güçlendirir.

3. Düzenli olarak sauna veya buhar banyosu yapmak toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır. Özellikle egzersiz sonrası saunaya girmek iki kat daha fazla toksin madde atılmasına yardımcı olur.

4. Sabahları meditasyon veya nefes egzersizleri yaparak güne başlamak hem size pozitif enerji sağlar hem de yenilenmenize yardımcı olur.

5. Detoks yaparken günde en az 3 litre su içmek istenmeyen maddelerin vücuttan atılmasını hızlandırır.

6. Detoks dönemi boyunca hayvansal gıdalar yerine organik sebze ve meyveler tüketmek vücudunuzda toksin madde oluşumunu engeller ve bedeninizi temizlemenize yardımcı olur.

7. Kabızlık problemini önlemek için probiyotik yoğurtlarla birlikte keten tohumu tüketebilirsiniz.

8. Sigara ve alkolden detoks döneminde uzak durun. Ayrıca çay ve kahve tüketimini ise olabildiğince sınırlamaya çalışın.

9. Beyaz un veya şekerden yapılmış gıdaları detoks döneminiz boyunca tüketmekten kaçının.

10. Koyu yeşil yapraklı sebzeler olan lahana, brokoli, roka ve karnabahar gibi yiyecekler tüketmeye çalışın. Bu sebzeler karaciğeri destekler ve toksin maddeleri vücuttan uzak tutar.