07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İstanbul 2017’ye böyle girdi

İstanbul 2017’ye böyle girdi


Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul DHA – 2017’yi bazı vatandaşlar İstiklal Caddesi’nde karşıladı. İstiklal Caddesi bu yılbaşına geçtiğimiz yıllarda oluşan yoğunluk gözlenmedi.

Soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle cadde’de fazla kalabalık olmazken, bazı vatandaşlar Galatasaray Meydanı’nda görevli olan polislerle hatıra fotoğrafı çekildi.

İSTİKLAL CADDESİ’NDE DUA YAZILI KAĞIT DAĞITTILAR

Öte yandan bir cemaate mensup bazı kişiler cadde üzerinde vatandaşlara üzerinde dua bulunan kağıtlar dağıttı. Yeni yıl kutlamalarının İslamiyetle alakalı olmadığını iddia eden gruptan Bülent Bilal Demir, “Noel bizim bayramımız değil. İçki, kumar ve piyango gibi şeylerden uzak durmak lazım” şeklinde konuştu.

TAKSİM MEYDANI’NDA YILBAŞI KUTLAMASI

Yaşar KAÇMAZ /İSTANBUL DHA- Aralarında çok sayıda Suriyeli’nin bulunduğu yüzlerce kişi 2017’ye Taksim Meydanı’nda girdi. Havai fişekler eşliğinde yeni yıla giren Suriyeliler, saat 00.00’ı gösterdiğinde Suriye ve Halep sloganları attılar. Yoğun güvenlik önleminin alındığı meydanda kutlama olaysız geçti.

YENİ YILA 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ’NDE GİRDİLER

Hakan KAYA – Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL,(DHA)- 2017 yılını Asya ve Avrupa kıtalarını birleştiren 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde girmek isteyen vatandaşlar saatler 00.00’ı gösterdiğinde araçlarından inerek havai fişek gösterilerini izlediler.

Yılbaşını boğaz manzarası eşliğinde kutlamak isteyen vatandaşlar dondurucu soğuğa rağmen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne geldi. Saatler 00.00’ı gösterdiğinde ise vatandaşlar araçlardan inerek havai fişek gösterilerini izledi. Bazı vatandaşlar ise köprü selfie çekti fotoğraf çekti. Yeni yılı köprü üzerinde karşılayan vatandaşlar huzur, mutluluk ve sağlık dolu yeni yıl dileğinde bulundu.

Kutlamalar için köprüde fotoğraf çektiren bir çift ise,”Yeni yıla her zaman olduğu gibi buradayız. İstanbul’un değişmeyeceği bir yer burası. Yeni yıla köprüde gireceğiz” dedi. Köprüde görevli trafik polisleri de araçlarından inen vatandaşları sık sık uyardı. Polislerin uyarılarının ardından kutlamaları kısa sürdüren vatandaşlar yeniden araçlarına binerek uzaklaştı.