07 Ocak 2023 Cumartesi
El-Nusra merkezinde şoke eden Türkiye mührü

El-Nusra merkezinde şoke eden Türkiye mührü

El Kaide’ye bağlı El-Nusra Cephesi’nin aralarında bulunduğu Irak İslam Devleti ile Biladi Şam gruplarının merkezinde ABD vatandaşı bir kişiye ait olduğu öne sürülen pasaport ele geçirildi. İddia edilen pasaporta ise vurulan Türkiye gümrük mührü ile söz konusu kişinin Türkiye üzerinden Suriye’ye geçtiği görülüyor. YPG'nin aynı merkezde Mısır, Tunus ve Bahreyn pasaport ve kimlikleri ele geçirdiği de ileri sürüldü.

YPG'nin 17 Temmuz tarihinde Serêkanî de ele geçirdiği öne sürülen, El Kaideye bağlı Cephet El-Nusra ve Irak İslam Devleti ile Biladi Şam gruplarının merkezinde, birçok belge, kimlik ve pasaport bulundu. Ele geçirilen pasaportların içinde, El-Nusra Cephesi’ni "terörist" olarak ilan eden Amerika Birleşik Devletleri (ABD) dikkat çekti. İddia edilen merkezde, Mısır, Tunus ile Bahreyn vatandaşlarına ait pasaportlarda bulundu. Pasaportların yanı sıra Suriye İstihbarat Elemanı Cemil Şahin adında bir şahsında kimliği ele geçirildi.

TÜRKİYE'DEN GEÇİŞ İDDİASI
İddia edilen söz konusu merkezde ele geçirilen pasaport ve kimlik bilgileri şöyle:

-Emir Faruk İbrahim: ABD'nin Pensilvanya kentinden. İstanbul Atatürk Havaalanı üzeri Suriye’ye geçmiş.

-Faruk Zeki İbrahim: Mısır asıllı ABD’de dünyaya gelmiş.

-Abdulrehman Adel Hasan Hamad: Bahreyn

-Cemal Ali Riad Alaaddin: Mısır’ın başketi Kahire. İstanbul Atatürk hava limanından Suriyeye geçiş yapmış. Aynı pasaport ile Suudi Arabistan, Ürdün, Irak ve Libya’ya gitmiş.

-Ridha Hüseyin Mansori: Tunuslu. 25 Şubat 2013 de Libya’ya, aynı gün İstanbul Atatürk havalimanına inmiş.

-Faruk Zeki İbrahim: Mısır asıllı Amerika Birleşik Devletlerinde dünyaya gelmiş.

YPG'nin ele geçirdiği öne sürülen diğer belgelerde ise, Serêkaniyê, Tiltemir ile Hesekê'nin askeri merkezlerinin krokileri yer alıyor.