07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yıldırım Kara Harekatının Başladığını Duyurdu
Yıldırım Kara Harekatının Başladığını Duyurdu

Yıldırım Kara Harekatının Başladığını Duyurdu

Başbakan Binali Yıldırım, medya temsilcileriyle bir araya geldi. Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili konuşan Yıldırım, “Harekat 4 safhada yapılacak. 30 kilometre derinlikte güvenli alan oluşturulacak” dedi. “ABD lojistik destek verirse ne yaparsınız” sorusunu yanıtlayan Yıldırım, “Her türlü lojistik destek bizim hedefimiz” diye yanıtladı. Yıldırım Başbakan Binali Yıldırım, medya temsilcileriyle bir araya gelerek Zeytin Dalı Harekatı’ndaki son durumu değerlendirdi. Saat 10.40’ta başlayan görüşme saat 12.20’de sona erdi. “Harekat 4 safhada yapılacak” diyen Yıldırım, 30 kilometre derinlikte güvenli alan oluşturulacağını söyledi. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile görüştüğünü belirten Yıldırım, iki lidere desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Yıldırım Kara Harekatının Başladığını Duyurdu

Başbakan Binali Yıldırım, medya temsilcileriyle bir araya gelerek Zeytin Dalı Harekatı’ndaki son durumu değerlendirdi. Saat 10.40’ta başlayan görüşme saat 12.20’de sona erdi. “Harekat 4 safhada yapılacak” diyen Yıldırım, 30 kilometre derinlikte güvenli alan oluşturulacağını söyledi.

“TERÖR UNSURLARI YOK EDİLENE KADAR SÜRECEK”

Başbakan, terör unsurları bölgeden yok edilene kadar operasyonun süreceğini söyledi. Yıldırım, operasyonda şu ana kadar yaralanan asker olmadığını belirtti.

Kara harekatı başladı, askerler Afrin’e geçti

Geçmişte Afrin bölgesinden 700 taciz olduğunu ifade eden Yıldırım, “ÖSO da bizim birliklerimizle Afrin’e girdi, hedefimiz araç-gereç ve sığınaklar. Mücadelemiz aynı zamanda Afrin’deki DEAŞ’la. Operasyona halkımızın yüzde 100 desteği var. Göç için sınır dışında kamp alanları oluşturuyoruz” dedi.

“BÖLGEDE 8-10 BİN TERÖRİST VAR”

Yıldırım, “Bölgede 8-10 bin terörist var” dedi.

“SURİYE İLE RUSYA ÜZERİNDEN GÖRÜŞÜYORUZ”

Suriye rejimiyle Rusya üzerinden görüştüklerini belirten Yıldırım, “İran’ın endişelerini gideriyoruz, Rusya’nın itirazı yok” diye konuştu.

“HER TÜRLÜ LOJİSTİK DESTEK HEDEFİMİZ”

“ABD lojistik destek verirse ne yaparsınız” sorusunu yanıtlayan Yıldırım, “Her türlü lojistik destek bizim hedefimiz” diye yanıtladı. Başbakan, tüm diplomatik temasların yapıldığını da belirtti.

“BÜYÜK ORANDA YERLİ SİLAH KULLANILIYOR”

Yıldırım, harekatta yüzde 70-75 oranında milli ve yerli mühimmat kullanıldığını söyledi.

Geçmişte Afrin bölgesinden 700 taciz olduğunu ifade eden Yıldırım, “ÖSO da bizim birliklerimizle Afrin’e girdi, hedefimiz araç-gereç ve sığınaklar. Mücadelemiz aynı zamanda Afrin’deki DEAŞ’la. Göç için sınır dışında kamp alanları oluşturuyoruz” dedi.

YENİ BİR GÖÇ DALGASI

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin yeni bir göç dalgasına hazırlıklı olduğunu belirterek, “Yeni bir göç dalgası olur ise hududumuzun dışında karşılayıp iskan edeceğiz” dedi.

“DALI TERÖRİSTE, ZEYTİN SİVİLE”

Operasyona neden Zeytin Dalı dendiğine ilişkin olarak Yıldırım, “Teröristlere dalını gösteriyoruz zeytinlerse oradaki sivilleri yönelik bir girişim onu sembolize ediyor” yanıtını verdi.