07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Vatana İhanettir… Herkes Yapabilir… Asla Affetmeyiz!”
“Vatana İhanettir… Herkes Yapabilir… Asla Affetmeyiz!”

“Vatana İhanettir… Herkes Yapabilir… Asla Affetmeyiz!”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan DEİK Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada yurtdışına para çıkaran iş insanlarını açıkça tehdit ederek;”affetmeyiz” ifadesini kullandı… Erdoğan daha öncede benzer bir ifade kullanmış ancak bir gün sonra “sözlerim herkese değil” diyerek geri adım atıştı…A KP genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip para kaçırmak için böyle bir yola tevessül ediyorsa kimse kusura bakmasın onu da affetmeyiz” dedi. İşte Erdoğan’ın 5 aylık iş insanlarını tehdit kronolojisi.

“Vatana İhanettir… Herkes Yapabilir… Asla Affetmeyiz!”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,3 ralık 2017 tarihinde partisinin Muş il kongresinde yaptığı kopnuşmadfa Bazı iş adamlarının mal varlıklarını yurtdışına kaçırma girişimleri olduğunu söyleyerek, “Bazı haberler, sinyaller alıyorum. Bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma gibi gayretlerinin olduğunu duyuyorum. Buradan sesleniyorum, önce kabinemize sesleniyorum, bunların hiçbirine çıkış için asla izin vermemelisiniz. Çünkü bu adımlar ihanet-i vataniyedir.” ifadelerini kullanmıştı.

Tarih: 3 Arlık 2017

“Bu adımlar ihanet-i vataniyedir”

“Bazı haberler, sinyaller alıyorum. Bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma gibi gayretlerinin olduğunu duyuyorum. Buradan sesleniyorum, önce kabinemize sesleniyorum, bunların hiçbirine çıkış için asla izin vermemelisiniz. Çünkü bu adımlar ihanet-i vataniyedir. Bu ülkede kazanıp bu kazançları yurt dışına kaçırmak isteyenlere biz iyi gözle bakamayız.”

Tarih: 4 Aralık 2017

“Benim böle bir talebim olmadı. Herkes parasını yurt dışına çıkarabilir”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Benim sermaye hareketlerini sınırlandırılmasıyla ilgili bir talebim ya da talimatım olmadı. Herkes parasını yurt dışına çıkarabilir” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün söylediği yurtdışına para göndermek isteyen iş adamlarına yönelik sözlerinde geri adım attı. Ankara’da Engelliler Haftası programında Recep Tayyip Erdoğan, “Benim sermaye hareketlerini sınırlandırılmasıyla ilgili bir talebim ya da talimatım olmadı. Türkiye serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir. Herkes parasını yurt dışına çıkarabilir” dedi.

Tarih 21 Nisan 2018

Erdoğan iş insanlarını bir kez daha tehdit etti: Affetmeyiz

AKP genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Her kim işini, ticaretini, yatırımlarını büyütmek, geliştirmek, yaygınlaştırmak için değil de para kaçırmak için böyle bir yola tevessül ediyorsa kimse kusura bakmasın onu da affetmeyiz” dedi.

“Bazı işadamlarının varlıklarını yurt dışına çıkardığı tevrizatları yapılıyor” diyen Erdoğan, “Her kim işini, ticaretini, yatırımlarını büyütmek, geliştirmek, yaygınlaştırmak için değil de para kaçırmak için böyle bir yola tevessül ediyorsa kimse kusura bakmasın onu da affetmeyiz” dedi. Erdoğan, “Sadece bizim değil, 81 milyon vatandaşımızın eli, böylesi bir yola tevessül edenlerin hem bu dünyada hem de öteki dünyada yakasında olacaktır. Bu ülkenin ve bu milletin imkanlarıyla büyüyüp gelişen herkese yakışan, kazancını da aynı yolda kullanmaktır. Bir kez daha söylüyorum. Bu sözlerim yurt dışında yatırım yapanlara değil, yurt dışına varlık kaçıranlar varsa onlaradır” diye konuştu. Erdoğan, “Yanlış anlaşılmasın ama burada mesele para kazanmak değil, kazanılan parayla ne yapıldığıdır. Bunun üzerinde durmamız lazım. Ülkenin yatırıma ihtiyacı olduğu bir dönemde iş adamı parasını yastık edip üstünde uyumayı veya bu anlama gelecek alanlara yönelmeyi tercih ediyorsa, sorumluluklarının farkında olup olmadığını öncelikle bir düşünmesi lazım. Hele hele parasını alıp yurt dışına gidene zaten söyleyecek sözümüz kalmıyor” dedi.