07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Urfa’da Korkutan Gerilim!
Urfa’da Korkutan Gerilim!

Urfa’da Korkutan Gerilim!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Şanlıurfa’da müşahitlerin sandıkların olduğu okullara girişinin engellendiğini, sabah erken gidip okullara giren müşahitlerin ise darp edilerek sandık başından uzaklaştırıldıklarını açıkladı.
Sandık güvenliği için CHP tarafından Şanlıurfa’da görevlendirilen Emir, müşahitlere yönelik darp ve tehditler nedeniyle, başta Şanlıurfa Merkez’e bağlı Eyyübiye ve Halliye köyleri olmak üzere pek çok köyde müşahitleri geri çekmek zorunda kaldıklarını söyledi.
Sözcü’ye yaptığı açıklamada Urfa Valisi’yle durumu bizzat görüştüğünü, Vali’nin önlem alacağını söylediğini kaydeden Emir, “Ancak şimdiden sandıklar boşaltılarak, blok oy kullanmaya hazır hale getirildi. Biz tutanakları tuttuk. Gerekli itirazları yapacağız” dedi.
Suruç’ta GAP Anadolu Lisesi’nde 1043 ve 1044 nolu sandıklarda toplu oy kullandırıldığı görüntülendi #Seçim2018 https://t.co/U32Pjfl90o pic.twitter.com/k9rOQBFNAu

Ümit Özdağ olaya ilişkin  ‘ Şanlıurfa valisi devletin valisi mi partini valisi mi?’ diyerek tepki gösterdi.

Olaya ilişkin atılan diğer tweetler ise şu şekilde:

CHP’den YSK’ye Urfa başvurusu: Önlem alın!

Şanlıurfa başta olmak üzere bir çok ilde yaşanan toplu oy kullanma ve müşahitlere saldırı olayları üzerine CHP, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu.