07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » TSK ve ÖSO Afrin’de Kontrolü Sağladı
TSK ve ÖSO Afrin’de Kontrolü Sağladı

TSK ve ÖSO Afrin’de Kontrolü Sağladı

TSK’nin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında kuşatılan Afrin’e, Özel Kuvvetler ve Özgür Suriye Ordusu güçleri kentin güneydoğusundan girdi… Özel Kuvvetler ve ÖSO Afrin’de kontrolü sağladı.

TSK ve ÖSO Afrin’de Kontrolü Sağladı

TSK’ya bağlı Özel Kuvvetler Afrin ilçe merkezinde operasyona başladı. Operasyona Özel Kuvvetler’in yanında ÖSO birliklerinin de katıldığı öğrenildi.

ÖSO güçleri, bugün sabahın erken saatlerinde YPG’lilerdem arındırılması hedeflenen Afrin’e kentin güneydoğusundan girmeye başladı. ÖSO güçlerinin ilerleyişi sürerken, kent merkezinden sık sık silah ve patlama sesleri duyuluyor. Ayrıca, Türk savaş uçaklarının da Afrin semalarında uçtuğu gözlendi.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, bugün sabah saatlerinde kuşatılan Afrin kent merkezine giren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları, kontrolü sağladı. ÖSO güçleri, bazı noktalarda çatışmalar yaşanırken, çok fazla direnişle karşılaşmadı. Kontrolün sağlanmasını kent meydanında havaya ateş açarak kutlayan ÖSO güçleri, burada bulunan Kawa heykelini önce silahla ateş açarak tahrip etti, ardından da iş makinesiyle yıktı. ÖSO güçlerinin kentin mahallerinde kontrollü ilerlleyişleri sürüyor.

Afrin’de ‘Doğu’ ve ‘Batı’ cephesi birleşti ve böylece doğudan ve batıdan gelen birlikler buluştu. TSK’dan yapılan açıklamada “Afrin harekât alanında doğudan batıya ve batıdan doğuya ilerleyen birlikler Afrin kuzeyinde buluştular.” denildi.

TSK: TSK ve ÖSO Afrin Merkezi kontrol altına almıştır

Genelkurmay Başkanlığı sosyal medya hesabından da Afrin’de kontrolün sağlandığını açıkladı.