07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Son Başbakan’a Partisinden Bedelli Çalımı
Son Başbakan’a Partisinden Bedelli Çalımı

Son Başbakan’a Partisinden Bedelli Çalımı

Başbakan Binali Yıldırım’ın dün yaptığı bedelli askerlik açıklamasına partisinden düzeltme geldi. “Bedelli askerliğe bakış açımız olumlu” diyen Yıldırım’ı AKP sözcüsü Mahir Ünal ters köşe yaptı. Ünal; “Gündemimizde böyle bir şey yok, belki seçimden sonra” ifadesini kullandı.

İşte Binali Yıldırım’ın o açıklaması;

“Bedelli askerliğe bakış açımız olumlu. Orada istismar olmamalı sadece. Dikkate alınması gereken bir talep. Bedelli toplumsal talep yavaş yavaş biz askerlikte profesyonelliğe geçtik. Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için bu dikkate alınacak bir konu. Buradan elde edilecek gelirin savunma sanayine harcanması gerekir. Öğrencilerin af konusunda da teröre bulaşmayan öğrencilere verilecek.”

“Başbakan dediyse gündemimize alırız”

Yıldırım’In açıklamasından sonra konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, bedelli askerlik konusunda Yıldırım’a destek vermek istedi. gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Işık, Başbakan Binali Yıldırım’ın bedelli askerlik konusundaki açıklamasına “Bizim hepimizin farklı düşüncesi olabilir, ama Sayın Başbakanımız bu konuya ‘müspet bakıyorum’ dedikten sonra hükümetimiz bu konuyu mutlaka değerlendirecektir. Bu konuda hükümetimizin yaptığı değerlendirme sonucunda cumhurbaşkanımızın gıyasetinde alınacak karar, hepimiz için geçerli bir karar olacaktır” yanıtını verdi.