07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » #SarayDeğilGalatasaray Erdoğan’ın Torpili de Yetmedi
#SarayDeğilGalatasaray Erdoğan’ın Torpili de Yetmedi

#SarayDeğilGalatasaray Erdoğan’ın Torpili de Yetmedi

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın Başakşehir İlçe Kongresi’nde sporu siyasete alet eden söylemlerine siyasilerden ve sosyal medyadan tepki yağdı. Erdoğan’ın sözlerinin ardından gözler şampiyonluk için çekişen Galatasaray ile Başakşehir’in maçına çevrildi. Dünkü maçı ev sahibi Galatasaray 2-0 kazandı.

#SarayDeğilGalatasaray Erdoğan’ın Torpili de Yetmedi

Galatasaray taraftarları 2-0’lık skorun ardından şampiyonluk marşları söylemeye başladı. Sarı – Kırmızılı tribünler son dakikalarda uzun süre büyük bir coşkuyla “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye tempo tuttu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın maçtan bir gün önce Başakşehir lehine yaptığı açıklamalara tepki gösteren G.Saray taraftarları, galibiyetin ardından sosyal medyada da ilginç mesajlar paylaştı.

Siyasilerden Erdoğan tepkisi

Siyasiler Tayyip Erdoğan’ı eleştirirken en büyük tepki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den geldi. Akşener’in “Galatasaray 2 – 0 Recep Tayyip Erdoğan” tweet’i 20 bin kez paylaşılırken 40 bine yakın da beğeni aldı. CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Recep Tayyip Erdoğan’ın Başakşehir formalı fotoğrafını koyup “Hatırla ma’zi-i mes’udu…” paylaşımında bulundu. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz da “Kasaya para, stada insan yığmakla olmuyor. Tarihi yok sayan takıma tarihi olan takımlar cevap verir. Çanakkale’de bir kuşağını kaybeden mektebin takımı Galatasaray bu gece had bildirdi” notunu düştü.

Elmas: Hakemi de yendik

Galatasaraylı yönetici Burak Elmas, maç sonrasında Twitter’dan hakeme tepki gösterirken “Hakeminizi, çirkefliğinizi ve çirkeflerinizi sahada yendik! Bizim kimseye ihtiyacımız yok! Türkiye’dir Galatasaray!” paylaşımında bulundu. Galatasaray İngilizce twitter hesabından, “Not enough credit/Yetersiz bakiye” iletisini paylaştı.