07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Salih Müslim Gözaltına Alındı
Salih Müslim Gözaltına Alındı

Salih Müslim Gözaltına Alındı

Anadolu Ajansı’nın iddiasına göre, hakkında kırmızı bültenle arama kararı bulunan eski PYD Eş Başkanı Salih Müslim Çekya’nın başkenti Prag’da gözaltına alındı. Oğlu Welat Müslim gözaltı iddiasını doğruladı.

Salih Müslim Gözaltına Alındı

Anadolu Ajansı çarpıcı bir iddiayı ortaya attı. İddiaya göre hakkında kırmızı bültenle arama kararı bulunan eski PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Çekya’nın başkenti Prag’da gözaltına alındı.

Bakan Çelik’ten Salih Müslim açıklaması: Teyit etmedik

İHA’nın haberinde ise; Prag’da olduğunun belirlenmesi üzerine Türkiye, Müslim’in gözaltına alınmasına ilişkin talepte bulundu. Salih Müslim’in iadesi için de Türkiye tarafının işlemleri başlattığı belirtildi. SPutnik’e konuşan Salih Müslim’in oğlu Welat Müslim ise gözaltı haberini doğruladı.

Rudaw’ın PYD’ye yakın medyadan aktardığı haberede şu ifadelere yer verildi:

“PYD eski Eşbaşkanı Salih Müslim, bir konferansa katılmak üzere Çekya’nın başkenti Prag’da bulunuyordu. Müslim, bulunduğu otelde Türk istihbaratı tarafından izlenmiş ve resimleri Türk medyasında yayımlanmıştı. Bu gelişmeden sonra Çekya polisi, Müslim’in bulunduğu otelde güvenlik önlemlerini arttırdı.

Ancak dün akşam saatlerinde otele gelen Çekya polisi, Türkiye’nin şikayeti üzerine kendisini gözaltına alacaklarını deklare etti. Konuya ilişkin Çekya yetkilileri nezdinde çeşitli girişimlerde bulunan Kürt yetkililer henüz net bir yanıt alamadı.”

Rûdaw’a konuşan bir kaynak ise, “Salih Müslim ile ilgili uygulama rutin bir uygulamadır. Hakkında kırmızı bülten ile arama kararı bulunduğu ve rutin bir uygulama sonucu dün gece kaldığı otelde gözaltına alındı” dedi.

BÜYÜKELÇİ’DEN AÇIKLAMA

Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı, Çekya’nın başkenti Prag’da gözaltına alınan PYD’nin eski Eş Başkanı Salih Müslim’in, Türkiye’ye iade talebini Çekya Dışişleri Bakan Yardımcısına ilettiğini açıkladı.