07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Parası Olan Geçsin!”
“Parası Olan Geçsin!”

“Parası Olan Geçsin!”

AKP’ Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçiş ücretinin yüksek olmasını eleştiren CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye “Parası olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçer, diğerleri diğerlerinden geçer. Bay Muharrem sen onlardan geç” diye cevap verdi. Erdoğan, Maltepe’de yaptığı konuşmada ise “Maltepe’yi teröristler yönetiyor” iddiasında bulundu.

“Parası Olan Geçsin!”

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan , Kartal’da düzenlediği mitingde AKP’lilere seslendi. Erdoğan, konuşmasında Yavuz Sultan Selim Köprüsü ‘nden geçiş ücretinin yüksek olmasını eleştiren CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ‘ye şu ifadelerle cevap verdi:

” Yavuz Sultan Selim Köprüsü ‘nün ne gereği var” diyorlar. Bunlar Demirel’in, Özal’ın yaptığı köprüye de aynısını söylediler. Ne diyor, “Onun şöyle ücreti var, bunun şöyle ücreti var”. Yav kardeşim. Öyle veya böyle, sen işine gelen köprüden geç. O pahalı olandan geçme. Onu biz özel sektöre yaptırdık. Bu kaynakların çeşitlendirilmesidir. Parası olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ‘nden geçer, diğerleri diğerlerinden geçer. Bay Muharrem sen onlardan geç.”

Vatandaş geçmese de ödüyor

Yap-İşlet-Devret modeliyle yaptırılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü inşa eden şirkete devlet 135 bin aracın geçmesini taahhüt etmişti. Bundan dolayı yurttaşlar köprüden geçmese dahi verdiği vergilerden devlet şirkete ödeme yapıyor.

 

Erdoğan: Maltepe’yi teröristler yönetiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul mitingleri kapsamında Kartal’ın ardından Maltepe’de konuştu. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bizim fiilimizin ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ‘nü yaptık, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile alakalı olarak da ne diyorlar? ‘Efendim Özal’ın yaptığı köprünün fiyatı şu, Demirel’in yaptığı köprünün fiyatı bu. Bayramda tamamen ücretsiz yaptılar.’ Tamam, Bay Muharrem sen de ücretsiz olandan geç. Ne işin var senin Yavuz Sultan Selim Köprüsü ‘nde? Oradan gitme. 15 sene sonra o köprü ne olacak? Bu da devlete verilecek.

Bay Muharrem, ‘Üniversite ücretsiz olacak’ diyor. Senin dünyadan haberin yok. Üniversite zaten ücretsiz, kaldı ki harçları biz kaldırdık.

Üniversiteyi öğrencilerimizin ayağına götürdük. Üniversitelerimizde inşallah kısa bir zaman sonra Türkiye kaliteyi de yakalayacak. Kaliteyi de yakaladığı zaman Aziz Sancarların sayısı da bir, iki olmayacak. İnşallah, bunların sayısı da artacak, bu konuda da kararlıyız.

CHP demek susuzluk demektir. CHP demek kirlilik demektir. CHP demek yolsuzluk demektir. İSKİ yolsuzluğunu hatırlayın. Şimdi aldığım bilgiye göre, Maltepe Belediyesi’nde bir elemanı içerideymiş. Nereden biliyor musunuz MLKP’den. Maltepe’yi teröristler yönetiyor.

135 bin aracın geçme sözü verilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü ‘nden yurttaşlar geçmese dahi köprüyü inşa eden şirkete toplanan vergilerden ödeme yapılıyor.